Анди Мъри сложи край на сезон 2014 за Григор Димитров

82322
Анди Мъри сложи край на сезон 2014 за Григор Димитров

Най-добрият български тенисист Григор Димитров приключи сезон 2014 по доста лош начин, след като Анди Мъри го прегази в Париж. Димитров загуби с 3:6, 3:6, като най-лошото беше, че от самото начало на срещата не се виждаше начин, по който българинът може да пробие вдъхновения и връщащ всичко шотландец. Така Григор няма да може да участва в Мастърса на осемте най-добри, където със сигурност отива Мъри. Григор остава и на прага на топ 10 в края на годината – той е на 11 място за момента, но може и да бъде изместен, ако Жо-Вилфред Цонга избухне във френската столица.

Първи сет

Григор Димитров стартира силно в Париж

Без особени проблеми първата българска ракета при мъжете Григор Димитров успя да победи Пабло Куевас в първия си мач от Мастърса в Пари...

В първия сет Димитров допусна по много наивен начин Мъри да вземе аванс, след като водеше с 40:15 на свой сервис при 1:1 гейма и просто спря да игра, нанизвайки три поредни две грешки – една предизвикана и две непредизвикани, при това втората от форхенд. Това беше достатъчно на опитното куче Мъри да измъкне пробива.

Ситуацията, съответно, стана много неприятна, защото шотландецът влезе в типичния си стил – гонене и връщане на всичко възможно, а в опитите си да играе по-агресивно Григор допускаше повече грешки. На всичкото отгоре Мъри вкарваше три от четири първи сервиса и беше на практика неуязвим при своите подавания. Тази увереност позволи на Мъри да осъществи втори пробив, за 6:3, след двойна грешка на Димитров при втория сетбол за шотландеца. Статистиката беше показателна – 14 непредизвикани грешки за българина срещу само 7 за шотландеца.

Втори сет

Днес не беше денят на Григор – още в първия му сервис гейм Мъри го проби, след като върна страхотни топки в първите две точки и съответно Димитров се разколеба, бъркайки при 15:40 от смач.

Пътят на Григор Димитров за Лондон минава през минимум полуфинал в Париж

От днес започва последният за сезона турнир под егидата на ATP извън Финалния Мастърс в Лондон - Мастърса в Париж. За Лондон остават че...

Увереността на Мъри се качи до такива нива, че в петия гейм той успя да спечели точка, в която трябваше да тича кажи-речи от пано до пано, при това с печеливш удар и то след над 20 удара разиграване. Точно тази точка показа, че днес е неговият ден и спасение за Димитров просто няма. В крайна сметка българинът така и не можа да намери вдъхновение - нещо, за което да се закачи и рутинно победата отиде на сметката на Мъри, с което най-успешният сезон в кариерата на Григор приключи с лека горчивина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com