Цвети Пиронкова достигна за пръв път в кариерата си финал на турнир от WTA

24712
Цвети Пиронкова достигна за пръв път в кариерата си финал на турнир от WTA
Снимка: Getty Images/Guliver

Първата българска ракета при жените Цветана Пиронкова успя да стигне до финал още в първия си турнир за новата година – този в Сидни. Пиронкова тръгна от квалификациите, но вече е участник в последния мач след като рано тази сутрин победи с 2:0 сета номер 7 в света Петра Квитова – 6:4, 6:3, информира Tenniskafe.

Финалът е първи за Пиронкова в турнир под егидата на WTA в кариерата ѝ. Съперник на Пиронкова ще е една измежду Анджелик Кербер и Мадисън Кийс, които играят мача си в момента.

Ерани също отпадна и така Пиронкова е на полуфинал в Сидни

Цветана Пиронкова продължава с невероятното си представяне в Сидни и след шеста поредна победа вече е на полуфинал. Рано тази сутрин тя...

В първия сет Цвети успя да пробие при 2:2 гейма, след като успешно се справи с агресивната игра на Квитова в самото начало. Пиронкова дори можеше да пробие за 5:2, но Квитова показа здрави нерви и дори успя да върне пробива за 4:4. В този момент Пиронкова получи неочакван подарък от противничката си и след четири поредни непредизвикани грешки, някои от които фрапиращи, първата ни ракета отново пробив. Това ѝ даде възможност да сервира за първия сет, възползва се от открилата ѝ се възможност и се приближи само на сет от първия си финал на WTA ниво. 

Вторият сет продължи да се развива добре за Пиронкова, тъй като Квитова беше изпаднала в характерно за нея състояние – прибързване и много грешки. Българката поведе с 3:0 гейма, с два пробива, Квитова успя да върне единия, но веднага след това започна и завърши гейма си с двойна грешка, което означаваше четвърти пореден гейм на ретур, спечелен от  Пиронкова. В този момент чехкинята се вдигна на последен щурм и даде всичко от себе си, за да се върне в мача и дори намали на 3:4 и имаше два поредни шанса да пробие и да изрвни в резултата, но тогава Цвети показа характер и измъкна гейма си, а при 5:3 завърши със стил двубоя, пробивайки на нула. По този начин Пиронкова записа и първа победа от общо четири официални срещи с Квитова, взимайки реванш и за онази загуба на четвъртфиналите на Уимбълдън. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Тенис