Джокович отчая Надал, Бердих развенча Монфис

9630
Джокович отчая Надал, Бердих развенча Монфис
Снимка: Getty Images/Guliver

Световният номер едно Новак Джокович няма спирка през тази година, след като и Краля на клея Рафаел Надал не можа да му се опре, при това на коронния си турнир. В Монте Карло Джокович записа втора победа срещу осемкратния шампион Надал и се класира на финал след 6:3, 6:3 срещу испанеца.

23 печеливши удара на Джокович срещу 20 на Надал и 19 непредизвикани грешки на сърбина срещу 23 на испанеца илюстрират добре превъзходството на световния номер едно. Ноле проби общо четири пъти Надал в хода на мача - по два пъти във всеки сет, а Рафа успя да вземе само веднъж подаването на световния номер едно - още в първия гейм на срещата, когато сърбинът още не беше влязал както трябва в мача. Въпреки положителното начало обаче, Надал не можа да стори нищо, освен да бъде равностоен до определен момент на сърбина. Феновете на испанеца със сигурност няма да са доволни и как той загуби в своята територия - важните точки. Все пак Надал показа желание за борба, но определено в момента по-добрият е Джокович.

Тежка загуба за Григор на четвъртфинала в Монте Карло

27 непредизвикани грешки - това число най-добре обяснява какво представляваше играта на Григор Димитров в днешния му четвъртфинален мач...

Пълни подробности от мача между двете тенис величия научете в Sportline.bg.

По-рано днес световният номер осем Томаш Бердих също се класира за финала, като затвърди числото осем, което го характеризира в момента с успех номер осем срещу Гаел Монфис в общо девет мача между двамата. Французинът елиминира на четвъртфинал нашия Григор Димитров, но днес срещна непреодолимо препятствие. Монфис се сети да играе чак към средата на втория сет, но тогава Бердих вече беше натрупал достатъчно игрова инерция и имаше аванс от пробив, който му беше достатъчен да вземе втория сет, след като размаза французина в първата част.

Пълен репортаж от сблъсъка между Бердих и Монфис вижте в Sportline.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Тенис