Ерани също отпадна и така Пиронкова е на полуфинал в Сидни

29343

Цветана Пиронкова продължава с невероятното си представяне в Сидни и след шеста поредна победа вече е на полуфинал. Рано тази сутрин тя отстрани Сара Ерани след 7-6(2) 6-3.

В пореден двубой Пиронкова показва, че е способна да играе отлично и да се бори за всяка точка и заслужава да постигне нещо голямо. Това ще е първи полуфинал за нея от 2010г. насам, а във WTA турнирите за първи път постига шест поредни победи.

Цветана Пиронкова завоюва място на четвъртфиналите в Сидни

Нова поредна страхотна победа за Цветана Пиронкова й донесе място на четвъртфиналите на турнира в Сидни, а така си осигури и чек за мал...

Двубоят с Ерани започна с аванс за българката с 2-0 гейма, който обаче бе загубен. Въпреки това Пиронкова успя отново да дръпне и поведе с 5-3 и когато трябваше да вземе сета, последваха непредизвикани грешки и Ерани не само изравни, но и поведе с 6-5 гейма. Първата ни ракета обаче не се предаде и доведе първия сет до тайбрек. След 7-2 точки в тайбрека Пиронкова взе първия сет.

Явно това сломи италианката, защото вторият сет бе спечелен от Пиронкова с доста по-малко усилия. След като българката поведе с 2-1 гейма във втория сет Ерани помоли за намеса на лекарския екип заради проблеми в гърба. След подновяване на играта Пиронкова продължи с пълна сила и поведе с 4-1 гейма. При последвалата почивка треньорът на Ерани й даде наставления, които й дадоха необходимата насока, за да навакса в следващите два гейма. Това обаче бе всичко, което успя да постигне италианката, защото Пиронкова взе и втория сет с 6-3, което й донесе 33 865 долара от наградния фонд и 185 точки за ранглистата, което ще доведе до скок от над 20 места - от №107 до около №85 в света, а при нова победа на полуфиналите ще се изкачи с още 20 позиции, информира TennisKafe.com.

Следващата съперничка на Пиронкова ще бъде Петра Квитова, а ако отстрани и нея то ще играе за първи път в кариерата си на финал във WTA турнир.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com