Федерер направи още една крачка към номер едно в света

41777
Федерер направи още една крачка към номер едно в света
Снимка: Getty Images/Guliver

Единадесети финал и шеста титла – това е равносметката на Роджър Федерер от Базел след сезон 2014. Великият швейцарец отново прегърна трофея след победа с 6:2, 6:2 срещу белгиеца Давид Гофен и скъси разликата с Новак Джокович на върха на ранглистата с още 200 точки. Предстоят заключителните два турнира за сезона, на които ще се реши кой ще е начело на мъжкия тенис елит през настоящата година – Мастърсът в Париж и Финалният Мастърс на осемте най-добри в Лондон.

Първият сет премина безметежно за Федерер – пробив още в първия гейм, при първата открила се възможност, след атака към бекхенда на Гофен, който взе грешно решение в опит да търси правата за минаващ удар и изкара с много в аут. След това швейцарецът нанесе решителния удар в седмия гейм, когато си извоюва 0:40 на сервис на белгиеца след поредица от хапещи форхенди, за които Гофен нямаше отговор и логично дойде вторият пробив, на 15. Завършекът на сета беше класически – със сервис гейм на нула, за 6:2.

Старият тенис лъв Федерер се оказа по-силен от нашето младо лъвче Григор

Една година без един ден по-късно – тенис легендата Роджър Федерер отново влезе в ролята на учител и изнесе урок на първата ни ра...

Втората част започна по-оспорвано, но при 2:2 Федерер пак взе предимство – с пробив, дошъл от втори шанс, след дълго разиграване, при което нервите на Гофен не издържах и той опита силен удар от бекхенд по правата, който спря в мрежата. Това беше краят, защото Федерер реши да даде урок на Гофен на тема форхенд ретур и с два такива печеливши направи нов пробив, за 5:2, след което затвори мача с гейм на 15 и невероятно финно стоп воле за финал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com