Григор Димитров: Към всеки мач трябва да подхождаш все едно ти е последният

18568
Григор Димитров: Към всеки мач трябва да подхождаш все едно ти е последният
Снимка: Getty Images/Guliver

Бърз, безстрашен и със смело сърце - тези думи използва Григор Димитров, за да опише сам себе си като атлет. В момента най-добрият български тенесист се намира в Букурещ. Там днес ще стартира "BRD Nastase Tiriac Trophy" от категорията АТР 250 - турнир, в който за първи път хасковлията е водач в основната схема.

Първият мач на 22-годишния тенесист е срещу чеха Иржи Весели и е с начало около 18:00ч. българско време.

Григор Димитров ще играе на турнира в Куинс

Организаторите на турнира на трева в Куинс потвърдиха участието на Григор Димитров и през тази година. Надпреварата, която се води, ка...

22-годишният хасковлия за пръв път в своята кариера е водач на основната схема на състезание от тура, а двубоят му от втория кръг срещу чеха Иржи Весели ще започне около 18,00 часа. Както е известно, Гришо достигна рекордното в кариерата си 14-о място в световната ранглиста миналия понеделник.

"Работих за този момент. Работих много по време на паузата между сезоните и направих сравнително добър старт на годината, заяви той. - В момента чувствам, че нещата се развиват добре за мен, но не мисля да спирам дотук. Критикувам себе си за много неща. Когато тренирам, не се опитвам да намирам някакви преки пътища за постигане на целите и затова имам по-добри резултати."

Освен рекордът в ранглистата, през първата четвърт на сезона Димитров се поздрави с още няколко постижения: достигна до първия си четвъртфинал на турнир от Големия Шлем, спечели първа титла в турнир от категорията АТР 500, записа победа №100 и успехи срещу Анди Мъри и Милош Раонич.

Той също така оказа максимална съпротива на Рафаел Надал в четвъртфиналите на Australian Open, пропускайки страхотна възможност да поведе с 2:1 сета.

Горан Иванишевич се връща в Букурещ

Хърватската тенис-звезда Горан Иванишевич ще играе на турнира от АТП250, Настасе-Цирияк в Букурещ, съобщи сайтът на състезанието. Бронз...

"Мисля, че достигнах до точка, в която с тези тенисисти правим оспорвани мачове или съм близо до победата. Човек трябва просто да излезе на корта и да представи себе си във възможно най-добрата светлина. Нека не забравяме, че аз наскоро постигнах моята стотна победа, а тези момчета имат записани по 600-700 победи. Това е доста солидна разлика… Разбира се, опитът, броят турнири, който са изиграли, рутината - това са неща, които не се случват отведнъж. Трябва да си наистина много последователен и да работиш по начин, който да ти позволи да стигнеш до това положение", добави Григор пред официалния сайт на АТР.

Въпреки младостта си, Димитров ще се чувства като ветеран на корта в първия си мач в Букурещ срещу 20-годищния Иржи Весели, за когото това ще е едва 22-и мач на ниво АТР. В понеделник чехът отстрани бившия №25 в света Жереми Шарди.

"Към всеки мач трябва да подхождаш така все едно ти е последният. Никога не е лесно, без значение от противника. Ще играем на клей, така че всичко може да се случи. Трябва просто да съм готов да изляза на корта и да дам 100%", завърши Григор Димитров, който има 3 победи и 1 загуба на червена настилка през този сезон.

Миналата седмица той достигна до третия кръг на "Мастърс"-а в Монте Карло, където отпадна след загуба от Давид Ферер.

Тенис звезди се шегуват с благата физиономия на Гришо в Монте Карло

Шегичка с добродушната физиономия на българската звезда Григор Димитров си направиха тенисисти на шоуто по време на годишното Плеър рев...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Тенис