Григор Димитров без проблеми срещу Иван Додиг

7781
Григор Димитров без проблеми срещу Иван Додиг

Вбесяваща, но все пак двусетова победа успя да изкове първата ни ракета Григор Димитров срещу хърватина Иван Додиг – 6:4, 6:3 на четвъртфинал в Истнабул. Българинът показа брилянтни неща на корта, но и допусна немалко досадни грешки, с които опъна нервите всички ни. Утре, 2 май, Григор обаче ще го чака далеч по-сериозно препятствие на полуфинал – някой измежду клей корт специалистите Томас Белучи или Пабло Куевас.

Мачът стартира отлично за Димитров – бърз сервис гейм и 0:40 на сервис на Додиг. Хърватинът успя да стигне до дюс, след като и Григор помогна с две непредизвикани грешки, но веднага след това Димитров направи пробив, след изключително изпълнение на мрежата. Българинът обаче се отпусна по недопустим начин в гейма за затвърждаване на пробива и Додиг направи рибрейк. Въпреки това по-голямата класа на нашето момче бързо се прояви и той направи нов пробив, за 3:1, след хубава игра на мрежата и марков форхенд, който хърватинът нямаше как да върне.

Григор Димитров с летящ старт в Истанбул

Григор Димитров безпроблемно стигна до четвъртфиналите на тенис турнира в Истанбул, след като в мача си от втория кръг не пропусна да ...

Може би най-красивия момент в мача дойде в седмия гейм, когато Димитров, при 0:30 на свой сервис, изпълни прекрасен лифтиран лоб от бекхенд и препарира Додиг. Но точно в този гейм Димитров пак показа нестабилност и направи три непредизвикани грешки, заради които пак загуби аванса си от пробив. На всичкото отгоре при 5:4 и 0:30 на сервис на Додиг, Григор направи безумна грешка на празен корт, която влуди всички негови почитатели, но последваха два разстрелващи форхенда – по правата и диагонала, с които Димитров проби за трети път и взе сета с 6:4.

Във втория сет Димитров стабилизира представянето си на сервис, като за три гейма на начален удар даде едва една точка на Додиг, а и го проби на 15 за 3:1. В този отрязък на мача българинът особено ефективно използваше контрапиета, а на ретур стоеше стабилно. При 4:2 гейма за нашето момче обаче се сети за моментите на колебание и буквално се самопроби с комбинация от твърде дефанзивна игра и брутална грешка от форхенд при оголена права. Ядосан сам от себе си, Димитров веднага пак проби, след невероятен печеливш ретур от бекхенд по правата, а след това затвори срещата на свой сервис, макар пак да направи глупава грешка от сечен бекхенд при 15:15, която обаче не се отрази – 6:3.

По-рано днес световният номер две и поставен под номер едно в схемата Роджър Федерер победи трудно с 2:1 сета испанеца Даниел Химено-Травер – 7:6 (3), 6:7 (5), 6:3. На Федерер му се наложи да вдигне нивото на игра, след като изпусна 0:40 при 5:5 гейма във втория сет и трябваше на свой ред да спасява 0:40 в първия гейм на третия сет. Швейцарецът, обаче, разнообрази играта си в точните моменти и не позволи изненада, като проби в осмия гейм, след като наниза четири поредни точки при 40:15 за испанеца. Така Федерер излиза в другия полуфинал срещу Диего Шварцман.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com