Григор Димитров жъне победи на "Уимбълдън", ред е на мач с Гаске

19152
Григор Димитров жъне победи на "Уимбълдън", ред е на мач с Гаске
Снимка: Getty Images/Guliver

Победите на най-добрия български тенисист Григор Димитров в меката на този спорт „Уимбълдън” за тази година са вече две. Нашето момче не показа особени колебания и се справи с американеца Стив Джонсън в три сета – 7:6 (8), 6:2, 7:6 (2) и в следващия кръг ще играе с французина Ришар Гаске. Срещу него Григор има 4 загуби в 4 официални мача, но се надяваме в петък, 3 юни, това да се промени – с присъствието на репортер на Sportline.bg и Actualno.com на живо в рая на тениса.

Григор тръгна трудно, след като трябваше да спаси два шанса за пробив още на старта на мача, но ги спаси със сервис и добро излизане на мрежата. Това се оказаха и единствените точки за пробив в първия сет, като Григор само веднъж стигна до дюс в подаванията на противника, а американецът нямаше повече шансове дори за дюс. Стигна се до тайбрек и там българинът показа повече класа, като успя да направи минипробив чак при 10:8 – до този момент и двамата бяха железни на сервис.

Григор Димитров постигна първа победа на "Уимбълдън"

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров имаше безпроблемно начало на "Уимбълдън". Българинът записа категорична побед...

Вторият сет започна мечтано, с пробив за Григор още в първия гейм, след като нашето момче получи подарък, а именно – двойна грешка на точка за пробив. Последва и нов пробив на сметката на Григор, за 4:1, а крайният резултат в тази част беше оформен на 6:2 на гейма, като отново нашето момче не позволи на Джонсън дори да стигне до дюс – от първия гейм на мача насам.

Българинът изтърва златен шанс в началото на третия сет, за да постави окончателно нещата под свой контрол – 0:40 на сервис на Джонсън след два страхотни печеливши ретура още в първия гейм на частта. Точно тогава обаче американецът намери сервиса си и се измъкна благодарение на него. Джонсън съумя да спаси нова точка за пробив при 4:4, правейки печеливша къса топка в напрегнатия момент, а след това дойде ред и на Григор да спаси точка за пробив, която беше с цената на сетбол за американеца. Българинът можеше да пробие и при 5:5, но сбърка на ретур и в крайна сметка се стигна до втори тайбрек в мача. Там вече, за разлика от първия тайбрек, Димитров нямаше проблеми и затвори мача със 7:2 точки в последния дълъг гейм.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com