Григор Димитров не можа да догони дивото на US Open

6933
Григор Димитров не можа да догони дивото на US Open
Снимка: Getty Images/Guliver

Помогни си сам, за да ти помогне и Господ. Старата българска поговорка се стовари с пълна сила върху гърба на най-добрия ни тенисист Григор Димитров, който имаше отличен жребий на тазгодишния US Open, но се провали още във втори кръг срещу непоставения казахстанец Михаил Кукушкин – 3:6, 6:7 (2), 6:2, 6:4, 4:6.

Димитров с право трябва да се ядосва на себе си, след като във всеки от първите три сета повеждаше с ранен пробив, но допусна да бъде обърнат в сет номер едно и сет номер две, което усложни неимоверно задачата му. Особено в първия сет българинът показа сериозни колебания от форхенд, а и като цяло сервисът му не му даваше необходимото предимство. Все пак по-голямата класа на Григор пролича в третия сет, взет убедително с 6:2, а в четвъртия нашето момче демонстрира достатъчно търпение и разнообразие, за да пробие в точния момент и да изравни везните.

Пиронкова пак се огъна на прага на победата

За пореден път в тазгодишното американско лято първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова изпусна спечелен мач. Цвети допусна разоч...

Големият тест за Григор беше петият сет – след като успя да си осигури шанс да сервира пръв в него, след като имаше психологическата инициатива, след като Кукушкин вече видимо беше уморен, българинът допусна твърде лек пробив в петия гейм и не можа да отговори, а казахстанецът показа зрялост и се пребори за своите сервис геймове докрая. Така Димитров пропиля голям шанс да възвърне позиции, а Кукушкин ще опита своя шанс в следващия кръг срещу шампиона от миналата година в Ню Йорк Марин Чилич.

Пълни подробности за мача на Димитров научете в Sportline.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com