Григор Димитров подчини Томич и гледа към титлата в Стокхолм

32390
Григор Димитров подчини Томич и гледа към титлата в Стокхолм

Първи турнир, в който първата ни ракета при мъжете Григор Димитров играе като действащ шампион и първи финал, в който ще защитава спечеления преди година трофей. Днес Григор се справи с едно от имената, сочени като символ на младото поколение в тениса, част от което е и българинът – Бърнард Томич. Димитров взе победата в два сета – 6:3, 7:5. В другия полуфинал, който започва след минути, излизат поставеният под номер едно в схемата Томаш Бердих срещу германския квалификант Матиас Бахингер. Финалът на турнира е утре, 19 октомври, от 16:00 часа българско време.

Първи сет

Извънземният талант на Григор Димитров (видео)

Изключително трудната, но и много сладка победа на първата ни ракета Григор Димитров в четвъртфиналната фаза в Стокхолм беше белязана о...

Срещата започна по идентичен начин и в двата откриващи сервис гейма за двамата играчи – по 0:30 за посрещащия. Но докато Томич не успя да вземе повече точка в подаването на Григор, нашето момче стигна до 15:40 след коварен скъсен ретур от бекхенд и вече при втората възможност, след дълго разиграване с много тежки удари и от двете страни, българинът принуди Томич да търси екстремно отиграване от бекхенд по правата, което австралиецът сбърка – пробив за Димитров.

Ранният аванс даде повече увереност на Григор и той постави под контрол сета чрез сервис геймовете си, в които не позволяваше да се стига до трудности. Така се стигна до 5:3 в полза на българина и негов сервис за сета. Димитров започна с два поредни аса, после направи две непредизвикани грешки, но повече драма нямаше, след като Томич на два пъти изкара ретура си от бекхенд в аут, като и в двата случая имаше по-лесната задача да играе на втори сервис на българина – 6:3.

Втори сет

На старта на втората част Томич вече показваше по-голяма стабилност на свой сервис, след като още към края на първия сет успя да вдигне процента си на първи начален удар. На ретур австралиецът също успя да се нагоди, още повече че сервисът на Григор се поизгуби и при 2:1 гейма Томич стигна до 15:40 на начален удар на нашето момче и за съжаление, при втория опит австралиецът проби, след като влезе в атака от ретура и не изпусна инициативата.

Сладък обрат за Григор Димитров в Стокхолм

Първата българска ракета при мъжете Григор Димитров преживя много трудна вечер в Стокхолм, но показа характер и обърна напористия амери...

Томич водеше, но за разлика от Григор в първия сет, австралиецът не минаваше безметежно през сервис геймовете си. При 4:2 нашето момче се добра до дюс след страхотен бекхенд по правата и притисна Томич, но той се измъкна след по-агресивна игра в следващите две точки. Веднага след това австралиецът имаше два сетбола, но и в двата случая със силен сервис Григор го накара да сбърка ретура. И това струва скъпо на Томич – в следващия гейм, при сервис за сета, той нареди три поредни грешки – две непредизвикани плюс двойна за капак на точка за пробив и Григор се върна в сета.

Студеният душ за Томич се превърна в ледено предизвикателство при 5:5, когато ситуацията стана 0:30 след страхотна защита на Григор и нервите на австралиеца се опънаха до крайност след грешка от форхенд по диагонала – 30:40 и скрит мачбол за българина! За огромно щастие на всички българи точката отиде на сметката на Димитров, след като Томич премина в атака, натисна форхенда по диагонала и когато му се наложи да го обърне по правата, го изкара в аут. Оттук насетне връщане назад за Томич нямаше и Григор затвори мача с гейм на 15.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Тенис