Григор Димитров с нов труден мач, но и нова победа в Монте Карло

15053
Григор Димитров с нов труден мач, но и нова победа в Монте Карло
Снимка: Getty Images/Guliver

Най-добрият български тенисист Григор Димитров преживя доста труден следобед в Монте Карло, но показа характер и направи пълен обрат срещу квалификанта Алберт Монтанес, за да стигне до победа в три сета – 4:6, 6:3, 6:4.

Срещата тръгна лошо за Григор – пробив още в първия му гейм, при това дошъл след двойна грешка. Това се оказа решаващо за изхода на сета, като крайно тревожното беше, че Димитров изобщо не успя да стигне дори до шанс за връщане на пробива, даже до дюс, а Рамос определено контролираше нещата от основна линия и с мощен форхенд често-често поставяше българина пред нерешими ребуси. След лошия първи гейм Григор стабилизира сервиса си, но само толкова – при посрещане той не успяваше да намери баланса между търпението и агресията в играта и изпусна първия сет с 4:6 гейма.

Гранойерс поизмъчи Григор в Монте Карло

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров излиза срещу Алберт Рамос (Исп) във II кръг на АТП турнира Монте Карло - Ролекс Мастърс с ...

Димитров повиши нивото си на игра в началото на втория сет, започна да използва повече диагонали и успя да пробие за 3:1 удар след печеливша комбинация форхенд-диагонал – форхенд-права. Последваха леки трудности заради третата двойна грешка на българина в мача, което доведе до дюс на негов сервис, но Димитров се измъкна с мощен форхенд. След това българинът удържа без проблем своите сервис геймове и изравни сетовете, печелейки с 6:3 втората част.

Усещайки момента си, Григор натисна още в началото на решителната част и имаше шанс да постави нещата под контрол, като стигна до точка за пробив. При разиграването обаче българинът поиска твърде много от форхенда си и го изкара малко в аут. Нашето момче не се отчая и продължи да натиска и имаше още два шанса за пробив в третия гейм, но и при двата Рамос надделя в дългите разигравания, тъй като отпусна малко повече ръката и предприе малко по-голям риск.

По-голямата класа на Григор обаче доведе до неизбежното – пробив на нула в петия гейм, когато Рамос вече не успя да намери отговор на разнообразната игра на българина, който взе своето с елегантна къса печеливша топка. Това на практика реши всичко и Григор затвори мача с 6:4 гейма в третия сет.

В следващия, трети кръг, Григор излиза срещу много силен съперник – Давид Ферер. Точно срещу Ферер българинът спечели първата си титла под егидата на ATP – през миналата есен в Стокхолм.

Григор Димитров изтегли лош жребий в Монте Карло

Крайно неприятен жребий беше отреден на първата ни ракета при мъжете Григор Димитров на старта на първия клей Мастърс за годината - тоз...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Тенис