Григор Димитров се предаде твърде лесно срещу Ришар Гаске

34493
Григор Димитров се предаде твърде лесно срещу Ришар Гаске
Снимка: Getty Images/Guliver

Пет мача, пет загуби – това представлява официалната статистика на Григор Димитров срещу един от вечните таланти на френския и световен тенис Ришар Гаске. Димитров загуби твърде лесно от французина в сочения предварително за дерби мач на третия кръг на „Уимбълдън” в три сета – 3:6, 4:6, 4:6. В следващия кръг Гаске излиза срещу младата австралийска звезда Ник Кирьос.

В първия сет лошият старт изяде главата на Григор, който допусна пробив още при първия си сервис гейм и то с двойна грешка в решителния момент. Оттам насетне си личеше, че българинът има достатъчно аргументи да се надиграва с французина, но в седмия гейм нашето момче не можа да се възползва от една от трите си възможности да върне пробива и логично загуби сета с 3:6. Това беше и първи загубен сет за Димитров на тазгодишния „Уимбълдън”.

Феноменално! Надал преклони глава пред Дъстин Браун на "Уимбълдън"

Бомбата на "Уимбълдън" е факт, пише Sportline.bg. Рафаел Надал преклони глава пред Дъстин Браун - 5:7, 6:3, 4:6, 4:6. Матадора от Мана...

Втората част беше загубена по сходен начин – при 3:2 за Димитров той не успя да пробие от 15:40 и още в следващия гейм се срина с три непредизвикани грешки поред, което доведе до 0:40, а Гаске проби от втория си шанс след светкавично тичане и неспасяемо връщане на стоп воле. Това се оказа достатъчно и за втория сет.

За съжаление и третата част се разви огледално на предишните две – пробив за французина за 3:2, след като недопустимо Григор остави удар на противника си за аут, а той влезе с много в корта. Все пак драма имаше – при сервис за мача на Гаске. Французинът пропиля четири мачбола, включително три поредни, но успя да затвори срещата след ... две поредни грешки от бекхенд на Димитров.

Пълен репортаж от живото предаване вижте в Sportline.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Тенис