Григор Димитров си осигури нова среща с Новак Джокович - този път в Пекин

67437
Григор Димитров си осигури нова среща с Новак Джокович - този път в Пекин
Снимка: Getty Images/Guliver

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров оправда очакванията и спечели третата си победа в общо четири мача срещу испанеца Пабло Андухар. Днес Григор се наложи с 6:4, 6:4, с което си осигури среща на четвъртфиналите в Пекин със световния номер едно Новак Джокович. Тенис репутацията на сърбина е страхотна, но в добавка можем да кажем следното - той е единственият тенисист досега, който е печелил турнира в Пекин, откакто състезанието съществува - цели четири издания.

Срещата започна по-добре за Димитров, който успя да пробие още във втория гейм след добро представяне на ретур, но когато трябваше да установи контрол върху развитието на нещата „изгуби” някъде първия си сервис и допусна 0:40 в третия гейм на сета. Логично Андухар върна пробива, макар че Димитров успя да спаси две от трите точки за пробив.

Форбс: Григор Димитров е знаменитост № 1 на България

Без политици и бизнесмени в класацията на 70-те български знаменитости, която беше съставена от родното издание на прочутото списание...

Учудващо бързо разменените пробиви не бяха просто стечение на обстоятелствата, а се превърнаха в тенденция. Григор проби за 3:1, но отново първият му сервис си остана в съблекалнята и Андухар направи рибрейк. За да дойде нов пробив за Димитров – в пети пореден гейм, в който Андухар направи две двойни грешки. Най-после българинът успя да задържи сервиса си и затвърди аванса си в резултата, макар че пак не беше леко – нещата минаха през дюс. И точно когато сервираше за сета при 5:3, българинът отново беше пробит. За щастие, точно както и през целия сет, Григор веднага реагира и отговори с пробив – седми от десет гейма в сета, с което спечели първата част с 6:4.

Вторият сет тръгна по по-различен начин, за разлика от първия – без пробиви в началото, макар че и Григор имаше точка за пробив, и Андухар получи отличен шанс – цели три точки за пробив в третия гейм, но те бяха отразени от нашето момче. Нещата продължиха в същия дух, като всеки от сервиращите удържаше натиска на посрещашия, но Григор срещаше малко повече трудности. За да дойде "златният момент" - в десетия гейм на сета, когато българинът реализира решаващия пробив още от първия опит.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com