Григор Димитров сломи номер 13 в света

10803
Григор Димитров сломи номер 13 в света

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира на четвъртфинал на силния турнир в Брисбейн след като рано тази сутрин победи с 2:0 сета канадеца Милош Раонич - номер 13 в света.

Григор се справи със съпротивата на Раонич по впечатляващ начин - 6:3, 6:4, като не допусна пробив в своето подаване и реализира по един във всеки от двата сета на мача. Българинът беше впечатляващ от сервис - той спечели всички точки, при които вкара първи сервис (26 от 26) и за целия мач загуби едва 11 точки в собствените си сервис геймове. Освен това направи 10 аса срещу едва 4 за Раонич, който е известен с много силния си сервис и рядко минава мач, без да направи двуцифрено число асове.

Багдатис срещу Симон - мач мечта на четвъртфинал в Брисбейн

Страхотен четвъртфинал се оформи в долната половина на силния турнир от календара на ATP в Брисбейн. Един срещу друг ще се изправят кип...

Първата част на мача се реши с пробив за 4:2 за Григор, който почна трудно срещата и можеше да бъде пробит в началото ѝ, но се спаси и оттам насетне не даде шанс на Раонич. Във втория сет нещата вървяха наравно до 4:4 гейма, но тогава Григор успя да влезе в разигравания и да накара Раонич да се бори за всяка точка, което доведе до грешки на канадеца и в крайна сметка Димитров проби, а след това на сервис за мача нямаше проблем.

Следващият съперник на Григор е Юрген Мелцер, а мачът ще се играе утре сутринта (4 януари), като точният час ще стане ясен по-късно днес. С победата над Раонич Димитров ще стигне до около 44-та позиция в ранглистата на ATP.

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com