Григор Димитров стартира силно в Париж

49449
Григор Димитров стартира силно в Париж
Снимка: Getty Images/Guliver

Без особени проблеми първата българска ракета при мъжете Григор Димитров успя да победи Пабло Куевас в първия си мач от Мастърса в Париж с 6:0, 6:3. Така Григор си осигури среща с Анди Мъри в третия кръг – директен противник в борбата на Димитров за място сред осемте най-добри в света за Финалния Мастърс в Лондон.

Мачът стартира чудесно за Григор – сервис гейм на нула и пробив на 15, след изключителен бекхенд по правата и контра игра пак от бекхенд, но сечен и леко скъсен и невъзможен за стигане от Куевас. Димитров затвърди пробива, макар да му се наложи да се измъква от 0:30 и да мине през равенство и направи нов пробив – за 4:0, след като му трябваха нови три точки за пробив. Българинът го направи със страшен финес – къса топка от ретур, която остави Куевас на място. До края на сета Димитров нямаше спирка и успя да завърти геврек на Куевас, като го проби от първи опит за 6:0 след божествена контра къса топка по диагонал.

Пътят на Григор Димитров за Лондон минава през минимум полуфинал в Париж

От днес започва последният за сезона турнир под егидата на ATP извън Финалния Мастърс в Лондон - Мастърса в Париж. За Лондон остават че...

Серията на Григор Димитров в мача се удължи на седем поредни гейма, макар че българинът мина през четири равенства, преди да вземе откриващия си сервис гейм за втория сет. Чак тогава Куевас успя да вземе първи гейм в мача. Това окрили уругваецът и той имаше шанс да вземе подаването на Григор при 1:1, но Димитров със смела атака, завършила със смач, отрази опасността. Като голям играч Димитров веднага натисна педала на газта и проби в четвъртия гейм. Това се оказа решаващо и до края на мача Димитров просто поддържаше аванса си, затваряйки срещата с гейм на 15.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com