Григор Димитров тръгна успешно в Букурещ

21251
Григор Димитров тръгна успешно в Букурещ
Снимка: Getty Images/Guliver

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна успешно похода си към титла на турнира в Букурещ от серията 250 на ATP.  Димитров победи в два сета чеха Иржи Весели – 7:6 (5), 6:2.

Първият сет се оказа Рубикона за Григор, който определено не стоеше достатъчно добре на ретур и бекхендът даваше засечка. За щастие от сервис Димитров беше безупречен и отрази единственият шанс за пробив на чеха, който дойде в петия гейм. Големият провал за Гришо в сета дойде при 3:2 за него, когато Весели му поднесе на тепсия шанс да установи контрол върху сета – 0:40, след двойна грешка и две непредизвикани. Григор обаче явно се успокои твърде много, направи на свой ред непредизвикани пропуски и с малко късмет Весели измъкна гейма.

Григор Димитров: Към всеки мач трябва да подхождаш все едно ти е последният

Бърз, безстрашен и със смело сърце - тези думи използва Григор Димитров, за да опише сам себе си като атлет. В момента най-добрият бълг...

Логично в крайна сметка се стигна до тайбрек, където нещата тръгнаха много зле за Григор – 1:4 с два минипробива преднина за Весели, след като българинът не спечели нито една точка при първите си три сервиса в дългия гейм. В този момент фрапиращ беше пропускът от драйв воле на Григор в първата точка. По-голямата класа на нашето момче обаче веднага пролича –  той не само навакса изоставането, ами от 2:5 спечели пет поредни точки, като вдигна на крака публиката с красив минаващ удар от бекхенд по диагонала за 5:5 и с елегантна къса топка за 6:5. Логично обезвереният Весели дори не видя мощния сервис, с който Григор сложи край на сета.

Втората част протече далеч по-безпроблемно, след като Димитров проби още в първия гейм и оттук насетне беше въпрос на време да спечели. Григор успя да пробие и още веднъж, за 5:2, като отново имаше 0:40 и пречупи упорития чех чак при 30:40, след като го притисна с форхенд и го накара да сбърка от бекхенд. Така Григор си осигури мач със Серхий Стаховски от Украйна, който нашумя през миналата година, след като победи Роджър Федерер във втори кръг на "Уимбълдън".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com