Григор с красив обрат срещу Фонини в Мадрид

14682
Григор с красив обрат срещу Фонини в Мадрид

В голямо препятствие се превърна втория мач на първата ни ракета при мъжете Григор Димитров на Мастърса в Мадрид. Българинът се изправи пред познат съперник – италианеца Фабио Фонини, с когото игра в Монте Карло само преди три седмици. За разлика от мача в Княжеството обаче, този път на Григор му се наложи да прави пълен обрат, за да продължи напред – 3:6, 6:2, 7:5. Така в следващия мач Димитров излиза отново срещу познат съперник – Станислас Вавринка.

Първият сет заслужено отиде на сметката на Фонини, който не допусна Григор да стигне дори до дюс, когато имаше сервиса на своя страна. Обратното – Димитров беше изправен пред цели пет точки за пробив в сета и се пропука на третата, което беше достатъчно за Фабио да вземе сета.

Рафаел Надал взе трофея в Мадрид срещу контузения Нишикори

Рекордът на световния номер едно Рафаел Надал в серията „Мастърс” стана още по-впечатляващ, след като испанецът успя да зав...

Нещата се обърнаха през втората част. Повратен момент се оказа третия гейм, когато Гришо спаси пет точки за пробив, включително две поредни, след като беше изпуснал 15:40 в първия сервис гейм на Фонини. Българинът обаче успя да пробие на нула в четвъртия гейм и нататък сетът се превърна в рецитал за него – с още един пробив, за 6:2.

Третата част също тръгна добре за Димитров – спасена точка за пробив в първия гейм след много класен смач от трудна позиция и пробив на неговата сметка още в следващия гейм. За съжаление при 3:1 гейма Фонини се оказа по-хитър и върна пробива, а след това успя пак да се върне от пробив пасив, когато Григор поведе с 4:2 и имаше сервиса на своя страна, за да затвърди, но не спечели и точка.

В крайна сметка мачът се реши в гейм номер 12. Тогава Фонини сервираше за втори път за оставане в мача и не удържа, като Димитров затвори срещата при втория си мачбол.

В Sportline.bg можете да видите Livescore на драматичния мач.

Пиронкова записа тежка загуба във втори кръг в Мадрид

Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова записа тежка загуба в мач от втория кръг на престижния турнир в Мадрид. След като вчера,...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Тенис