Григор тръгва срещу чех в Синсинати

5761
Григор тръгва срещу чех в Синсинати
Снимка: Getty Images/Guliver

Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров отново не можа да се зарадва на свой жребий, след като изтегли сравнително къса клечка за започващия следващата седмица Мастърс в Синсинати. Димитров, който е поставен под номер 16 в схемата заради контузията на Давид Ферер, ще започне турнира с мач срещу чеха Лукаш Росол, но в трети кръг, ако стигне дотам, най-вероятно ще трябва да играе с Анди Мъри.

Срещу Росол Григор досега е играл веднъж – на финала на турнира в Букурещ преди година, когато нашето момче спечели със 7:6 (1), 6:1.

Пропуснат мачбол и втора загуба в три мача за Григор срещу Джак Сок

Най-добрият български тенисист Григор Димитров не успя да стигне до мач със световния номер едно Новак Джокович на Мастърса в Монреал. ...

Иначе Мъри продължава да се представя силно на Мастърса в Монреал, където Григор загуби още във втория си мач – от Джак Сок. Шотландецът се справи с настоящия шампион в Канада Жо-Вилфред Цонга с 6:4, 6:4 в мач от четвъртфиналната фаза и излиза на полуфинал срещу японеца Кеи Нишикори. Мъри направи по един пробив във всеки от сетовете с Цонга, докато Нишикори буквално прегази бившия номер едно Рафаел Надал с 6:2, 6:4. Това беше първа победа на японеца над испанеца в осем мача.

В друг крайно интересен мач настоящият световен номер едно Новак Джокович спаси два мачбола в тайбрека на втория сет срещу Ернест Гулбис и направи пълен обрат, продължавайки по пътя към финала в Монреал. На полуфинал Ноле излиза срещу Жереми Шарди, който успя да победи Джон Иснър след три тайбрека и седем спасени мачбола ввъв втория тайбрек, завършил 15:13 в полза на французина!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Тенис