Григор започва срещу квалификант в първия кръг на US Open

5932
Григор започва срещу квалификант в първия кръг на US Open
Снимка: Getty images

Най-добрият ни български тенисист Григор Димитров ще играе срещу квалификант в първия кръг на Откритото първенство по тенис на Съединените щати.

Димитров е поставен под номер 17 в основната схема на последния за годината турнира от Големия шлем. При успех в първия кръг, Димитров ще трябва да се справи срещу победителя от двойката Михаил Кукушкин (Казахстан) - Йен Сун-Лу (Тайван).

С 25 хил. долара глобиха Кирьос заради скандала с Вавринка

Австралиецът Ник Кирьос беше е глобен с 25 000 долара и условно дисквалифициран за 28 дни, след като запали секскандал в тениса. Ядо...

Първият поставен съперник на Димитров може да дойде чак в третия кръг. Там може  да се изправи срещу защитаващия титлата си шампион Марин Чилич.

Иначе голямата картина при мъжете е следната - в горната половина на схемата е възможен мач между световния номер едно Новак Джокович и 14-кратния шампион на турнири от Големия шлем Рафаел Надал. Той би се играл на четвъртфинал. Ноле почва с Жоао Соуза, докато Рафа - с Борна Чорич. На осминафинал Надал може да играе със сънародника си Фелисиано Лопес, който го би два пъти поред, включително на Мастърса в Синсинати.

В долната половина на схемата се събират Анди Мъри, Роджър Федерер и Стан Вавринка. Мъри и Вавринка обаче са в една четвъртина и може да играят на четвъртфинал. Шотландецът започва с много труден съперник - скандалния Ник Кирьос, а Вавринка тръгва с Алберт Рамос, като най-близо до него има опасни съперници - Жил Мюлер, Джак Сок и Ернест Гулбис. Федерер пък на четвъртфинал би играл евентуално с Бердих, който обаче е в лоша форма. Маестрото стартира срещу Леонардо Майер.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com