Гришо: Всеки ден давам 100 процента от себе си

53840
Гришо: Всеки ден давам 100 процента от себе си
Снимка: Getty Images/Guliver

"В тренировките с Роджър всеки ден давам 100 процента от себе си. Когато свикнеш с такъв режим, всичко се получава след това", коментира Григор Димитров, след като за първи път в кариерата си се класира за осминафинал на турнир от Големия шлем.

Гришо победи 11-ия в световната ранглиста Милош Раонич с 6-3, 3-6, 6-4, 7-6(10) и по този начин ще продължи участието си на Australian Open и през втората седмица на турнира. "За мен е нещо страхотно, че съм във втората седмица. Тренирах много за това, написах си домашните, така че по някакъв начин това е очаквано. Сигурен съм, че това не е последният ни мач с Милош. Ще имаме още доста битки в бъдеще. Жалко, че се срещнахме толкова рано в турнира", сподели Димитров след успеха.

Хасковлията обясни как тежките тренировки с новия му треньор Роджър Рашийд му помагат. "Със сигурност предсезонната подготовка не беше лека. Имахме една поредица от две седмици без нито един почивен ден. Аз само следвах нарежданията му, нямаше как да откажа нещо. Но това всъщност ми е приятно, обичам тази работа. Той е страхотен човек и се разбираме добре. Това, което ми харесва при него, е, че всеки ден е на 100 процента. Когато свикнеш с такъв режим, всичко се получава", каза българският тенисист.

С успеха над Раонич Димитров си осигури 180 точки за световната ранглиста и по този начин със сигурност за първи път в кариерата си ще влезе в топ 20. Българинът има много добър шанс да продължи с отличното си представяне в Мелбърн, тъй като на осминафиналите се изправя срещу испанеца Роберто Баутиста Агут, който е 62-ри в световната ранглиста. Баутиста Агут обаче шокира всички с победата си над Хуан Мартин дел Потро във втория кръг, а след това се справи в три сета с друг поставен тенисист - Беноа Пер. На пресконференцията след победата над Раонич Димитров бе запитан от журналист дали мисли, че може да спечели турнира, на което отвърна през смях, че ще даде отговор следващата седмица. Двубоят между Григор и Баутиста Агут е във вторник.

 

Рашийд и Шарапова се закачат с Григор след победата над Раонич

Победата на Григор Димитров над Милош Раонич днес сутринта е един от най-значимите успехи на българския мъжки тенис. За пръв път българ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com