Гришо с нов удар - дават му №14 в схемата на "Ролан Гарос"

35876
Гришо с нов удар - дават му №14 в схемата на "Ролан Гарос"
Снимка: Getty Images/Guliver

Поредно постижение ще запише българската звезда Григор Димитров. Той ще бъде поставен под номер 14 в основната схема на втория за годината турнир от Големия шлем - Ролан Гарос. Това е най-високата позиция, която българинът получава сред поставените в надпревара от тази категория. Хасковлията е и първият българин с такова постижение. Досега той беше най-високопоставен по време на Откритото първенство на Австралия тази година - номер 22.

За основната схема в Париж място ще намерят първите 104-има в ранглистата. 16 ще се класират за нея след квалификации, а осем ще получат "уайлд кард" от организаторите. Поставените са 32-ама.

Тенис звезди се шегуват с благата физиономия на Гришо в Монте Карло

Шегичка с добродушната физиономия на българската звезда Григор Димитров си направиха тенисисти на шоуто по време на годишното Плеър рев...

Миналата година Гришо се добра до третия кръг на Ролан Гарос. Там той беше отстранен от тогавашния №1 в света Новак Джокович.

Тази година наградният фонд на турнира е увеличен с 3 милона евро. Общо той възлиза на над 25 милиона евро за мъжете и жените.

Ролан Гарос започва на 25 май и ще продължи до 8 юни. Победител в надпреварата при мъжете от миналата година е Рафаел Надал.

В същото време първата българска ракета седна във ВИП-ложата, за да изгледа на живо мача между Рафаел Надал и Давид Ферер. Двубоят е от 1/4-финалната фаза на "Мастърс"-а в Монте Карло. Вчера Давид Ферер отстрани българския тенисист от надпреварата. Хасковлията отстъпи на испанеца в третия кръг с 4:6, 2:6. Григор Димитров гледа двубоя заедно със своя треньор Роджър Рашийд, като в непосредствена близост до тях са родителите на Рафаел Надал.

Клей чудовището Ферер се оказа голяма хапка за Григор Димитров

Първата българска ракета при мъжете Григор Димитров не успя да запише трети успех на тазгодишния Мастърс в Монте Карло и загуби с 0:2 с...

За Гришо предстои пътуване до Букурещ, където през следващата седмица ще участва на турнира от категория ATP250 в румънската столица. Там ще бъде водач в основната схема.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com