Хърватски гигант изненада неприятно Григор Димитров на старта в Париж

22875
Хърватски гигант изненада неприятно Григор Димитров на старта в Париж
Снимка: Getty Images/Guliver

Григор Димитров отиде в Париж с големи надежди и очаквания, заради предстоящият Ролан Гарос, но за съжаление всичко свърши още в първи кръг след загуба с 4:6 5:7 6:7(4) от Иво Карлович, за когато това бе едва трета победа на Откритото първенство на Франция от общо девет участия. На Григор му трябваше само един пробив, дори във втория или третия сет и щеше да обърне мача. Беше му нужен, за да си повярва, че може да победи. Имаше такава възможност, но не успя да я реализира.

Григор започна уверено мача. Нямаше да е лошо да запише втора поредна победа над хърватския си съперник, след успеха в Рим. Карлович обаче се бе приготвил за реванш. В 7-ия гейм на първия сет той проби Григор и взе сета - 6:4. Въпреки че Гришо имаше 14 печеливши удара срещу 9 на Карлович, но пък българина направи два пъти повече непредизвикани грешки.

Григор в топ 5 на спортистите с най-голям пазарен потенциал

Най-добрият български тенисист Григор Димитров попадна в челната петица на престижна класация. В проучване на SportsPro със съдействиет...

Във втория Григор сервира първи и си взе гейма.Но съперникът му започна да излиза на мрежата и наложи ритъм на игра. Григор бързо го схвана. Започна да насочва ретура си в тялото на Карлович. Мачът вървеше гейм за гейм до 2:2. Григор имаше възможност за пробив, но не я реализира, въпреки че показа зъби с форхенд ретури и сечени удари.

Григор също започна да излиза на мрежата, но нищо не можа да промени, така че да противодейства на високия 211 см хърватин.Григор заложи на сигурна игра, бързо взимаше своето,а при сервис на Карлович се бореше за всяка точка, в опита си да му върне пробива. Карлович направи пробив при 5:5 и взе, и втория гейм със 7:5. Григор беше изключително концентриран в играта и търпелив в очакване на удобен момент за атака в сета, но така и не му отдаде такава възможност.

В третия сет, сякаш българинът сам не си вярваше, че е възможен обрат на мача, от 0:2 до 3:2 сета и победа в мача. При 2:1 за Гришо и сервис на Карлович, българинът изглеждаше отчаян. Хърватинът пък показа игра от предишните си най-добри години, когато бе в елита. И нямаше нищо общо с тази в Рим, когато загуби от българина и си стегна куфарите, още във втория кръг. А напрежението в българския тенисист взимаше все по висок градус. Григор се изнерви и това пролича в играта когато при 3:2 за него и сервис на съперника му и 0:40, с бекхенд изпрати топката в мрежата.

До края на мача най-добрият ни тенисист за всички времена не успя с нищо да противодейства на хърватския си съперник.

Григор изпревари Меси и Неймар в класация

Поредното признание получи тенисист №1 на България Григор Димитров. Талантливият хасковлия влезе в топ 10 на най-желаните като марка в ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com