Жребият за "Ролан Гарос" е хвърлен - вижте какво се падна на Григор и Цвети

21212
Жребият за "Ролан Гарос" е хвърлен - вижте какво се падна на Григор и Цвети
Снимка: Getty Images / Guliver

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров изтегли много тежък жребий за тазгодишния "Ролан Гарос". Българинът, който е поставен под номер 11 в схемата на турнира, започва с много труден съперник - американеца Джак Сок. Двамата се познават добре - през миналата година те играха на турнира в Стокхолм и там Димитров направи две поредни сензационни отигравания - между краката и зад гърба. Ако победи Сок, Димитров ще се изправи срещу победителя от срещата между Пабло Карено Буста и Виктор Естрея Бургос, а евентуалните му противници в трети кръг са Робредо, Чорич, Куери и квалификант. При евентуално първо достигане до осминафиналите на Ролан Гарос, там Григор може да срещне деветкратния шампион Рафаел Надал.

Иначе голям шок за всички тенис фенове е, че Новак Джокович и Рафаел Надал са в една четвъртина, където беше сложен и Григор Димитров. Сърбинът и испанецът могат да играят на четвъртфинал. Джокович започва в първи кръг с Ярко Ниеминен, а Надал играе с играч с уайлд кард. Анди Мъри, който е номер 3 в света и в схемата, също е в половината на Джокович и Надал, като шотландецът може да играе на полуфинал с някой измежду Ноле, Рафа, а при чудо - Григор Димитров.

Рафаел Надал захапа Купата на мускетарите за девети път

Девет – това е новото магическо число на „Ролан Гарос”, след като Рафаел Надал Парера, коронованият крал на клея, за ...

Ясно е, че Роджър Федерер, който е в другата половина на схемата, започва с квалификант, а най-тежкият му възможен съперник - на полуфинал, може да е Томаш Бердих - поне като ранглиста. Федерер може да играе срещу Иво Карлович на трети кръг.

При жените ръката на Рафаел Надал откри най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова започва срещу номер 22 в схемата - чехкинята Барбора Захлавова-Стрицова. Постановената под номер 2 в схемата Мария Шарапова, която тегли жребия при мъжете, също има тежък съперник - излиза срещу естонката Кая Канепи. Поставената под номер едно Серина Уилямс започва с квалификантка.

"Ролан Гарос" започва в неделя, 24 май.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Тенис