Кралят на клея все още не е официално коронован

29356
Кралят на клея все още не е официално коронован
Снимка: Getty Images/Guliver

От много време насам за всички тенис фенове в света е ясно, че Рафаел Надал Парера е неоспоримият властелин на землената настилка - достатъчно е само да бъдат посочени деветте му трофея от "Ролан Гарос". Снощи Рафа спечели 46-тата си титла на клей и според информациите в цял свят изравни рекорда на друга легенда - аржентинецът Гилермо Виляс.

Да, ама не, както би възкликнал класикът. Оказа се, че титлите на червено на Виляс са всъщност 49! Самият той е алармирал ATP за грешката, но чак днес, при обновяването на ранглистата, това беше потвърдено официално. Оказа се, че титлите на Виляс в Торонто (1974, 1976) и във Вирджиния всъщност са били записани като победи на хард корт, а турнирите по негово време са играни на клей. Така снощи Надал спечели първата си титла за сезона - на клея в Буенос Айрес, но се оказа, че Виляс печели три наведнъж и то дълго време, след като вече не е активен състезател.

Григор излезе от топ 10, Мъри изхвърча от топ 4

Както се и очакваше, ужасното представяне в Акапулко на първата ни ракета при мъжете Григор Димитров доведе до изпадането му от първата...

Все пак едва ли някой се съмнява, че до края на кариерата си Надал ще спечели още четири трофея на землена настилка и ще подобри рекорда на Виляс.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com