Лесен успех за Григор Димитров на старта на US Open

6534
Лесен успех за Григор Димитров на старта на US Open
Снимка: Getty Images/Guliver

Най-добрият български тенисист Григор Димитров определено може да е доволен от старта си на тазгодишния US Open. Без някакви особени драми и без да загуби нито веднъж подаването си, българинът се справи с австралиеца Матю Ебдън с 6:4, 6:2, 6:4. В следващия кръг Григор излиза срещу Михаил Кукушкин, с когото е играл два пъти, като резултатът от сблъсъка дотук е 1:1 победи.

Първият сет премина при постоянен натиск от страна на Григор на сервиса на противника, но в първите три сервис гейма на Ебдън българинът стигаше само до дюс. И както нямаше никакви проблеми на начален удар за нашето момче, което наниза два бързи сервис гейма на нула, при 2:3 Димитров се изправи пред точка за пробив след сбъркан форхенд. Последва разиграване и Ебдън сбърка от бехкенд в опит да бъде агресивен. Това послужи за сигнална лампичка на Григор и той проби на нула в седмия гейм, след по-агресивна игра на ретур и като цяло по-нападателна постановка. Този пробив се оказа достатъчен за спечелването на първия сет – 6:4, като със 75% вкаран първи сервис Григор взе на нула четири от петте си сервис гейма, включително последният в сета.

Шок преди US Open - Шарапова се оттегли от турнира

Първата голяма изненада на US Open вече е факт, при това още преди да турнирът да започне. Буквално часове преди старта на последния ту...

По-високата класа на Димитров категорично си личеше и той стигна до ранен пробив във втория сет – за 2:1, след като Ебдън направи двойна грешка при 15:40. Последва и нов пробив, за 4:1, дошъл пак от първата се открила за Григор възможност, като той игра агресивно от ретур, излезе на мрежата и направи добро форхенд воле, което Ебдън не успя да отиграе. В крайна сметка и този сет отиде на сметката на Григор – с 6:2.

В третия сет Григор „блесна” с уникално изпълнение, но в негативен смисъл – при 1:2 и 40:0 на собствен сервис, той успя да изкара смач по отскочила топка от половин метър до мрежата, след като и Ебдън беше спрял да играе. Това не попречи на Димитров да си вземе гейма, но по-лошото беше, че веднага след това изтърва да пробие от 0:40, като Ебдън игра смело и с излизания на мрежата се справи. Ядосаният Григор моментално натисна и при 3:3 си извоюва 15:40 след страхотен печеливш бекхенд по правата почти от паната, което се оказа достатъчно за пробив, след като Ебдън не се справи със следващия ретур на нашето момче. Както и в първия сет, пробивът в седмия гейм се оказа достатъчен за Григор и той затвори срещата с гейм на 15, завършвайки с ас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Тенис