Маями 2015: Григор ще трябва да бутне американска тенис кула

6120
Маями 2015: Григор ще трябва да бутне американска тенис кула
Снимка: Getty Images/Guliver

Вторият мач на най-добрия ни тенисист Григор Димитров на Мастърса в Маями доста си прилича с първия, с една основна разлика – този път нашето момче минава на по-висока трудност. Българинът излиза срещу играч с характеристики, сходни на тези на Поспишил, но доста по-усъвършенстван – Джон Иснър. Срещата ще започне не преди 02:30 часа тази нощ.

Иснър е номер 24 в ранглистата и през годините определено показа, че има качества. Големият Джон е висок 208 сантиметра, което ясно определя стила му – бомбен сервис и чести излизания на мрежата. Към тези характеристики обаче през годините Иснър прибави много подобрена игра в защита, стабилен бекхенд, от който не трябва постоянно да бяга, както правеше Поспишил, значително подобрение на ретура и далеч по-финно изпълнение на волета. Американецът показа и страхотен характер в някои знамените мачове – достатъчно е да припомним срещата с Никола Маю на „Уимбълдън” през 2010 година, който Иснър спечели след три дни игра, със 70:68 в петия сет, както и начинът, по който преди три години смаза на клей Роджър Федерер и Станислас Вавринка за Купа „Дейвис” насред Швейцария! За Иснър обаче този сезон е разочарование, като едва в Индиън Уелс т.е. на предишния Мастърс американецът показа по-добра игра и стигна до мач с Джокович на осминафинал, който загуби.

Григор Димитров стартира ударно в Маями

Съвсем очаквано и точно както предвиди Actualno.com, първата ни ракета Григор Димитров се разправи доста бързо с канадеца Васек Поспиши...

Къде ще се реши сблъсъкът – определено на втори сервис на Иснър. Предвид мощта на началния му удар, за Григор ще е от ключово значение да наложи превес в случаите, когато американецът не вкара първи начален удар. Шансовете със сигурност няма да са толкова много, затова Димитров в никакъв случай не бива да губи концентрация на свое подаване. Пределно ясно е – Иснър може да бъде бит с добър блок и леко подсечен ретур, точно каквото направи Димитров срещу Поспишил. Ако това ретур-оръжие сработи, американецът би могъл дори да рухне доста лесно, особено предвид недотам стабилната му форма. Григор трябва да е готов за кик изпълнения на бекхенда си и дори леко предварително да заема позиция – иначе само ще гледа топката, летяща от ракетата на американеца на сервис. И да не забравя – той е по-талантлив и разнообразен играч, което би било от ключово значение в евентуален тайбрек, където именно по-разнообразните по-често печелят.

Прогноза: Победа в два оспорвани сета за Димитров. За любителите на залози добра опция е да пробват поне един тайбрек в мача.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Тенис