Надал напусна US Open по крайно болезен начин

5943
Надал напусна US Open по крайно болезен начин
Снимка: Getty Images/Guliver

Обрат - това изпита на гърба си испанската тенис легенда Рафаел Надал в третия кръг на тазгодишния US Open. След като години наред Рафа беше символ на чутовните обрати, сега Надал завърши трагичната си година, след като водеше с 2:0 сета, но падна с 2:3 от ексцентричния Фабио Фонини - 6:4, 6:4, 4:6, 3:6, 4:6.

Победата беше първа за Фонини срещу играч от топ 10 на твърди кортове в кариерата му. Тя беше и трета за италианеца срещу Надал, всичките постигнати тази година. Преди това Фабио дори не беше помирисвал възможността за успех срещу Рафа в пет мача.

Вижте как са играли тенис през XVI век

Изследователи от университета на Глазгоу са открили най-старите рисунки, на които е изобразена партия тенис. Илюстрациите били открити...

В днешната среща Надал сякаш вървеше към лесен успех, след като Фонини показа типичната си нестабилност в първите два сета. Показателно е, че във втория той се върна до 4:4 гейма след пробив пасив, само за да изтърве извоюваната възможност да е на равни начала с Надал.

И когато всички очакваха лесен успех за испанеца, който поведе с 3:1 гейма в третия сет, Фонини се завърна. Той просто отказа да загуби, а с течение на мача натискаше все повече с плоски удари Рафа. Голямата драма настъпи в петия сет, където след 1:1 гейма дойдоха седем поредни пробива, но накрая Фонини беше човекът, който удържа сервиса си, за да вземе мача. В следващия кръг той излиза срещу Фелисиано Лопес.

Повече подробности за епичната драма научете в Sportline.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com