Никаква милост за Григор Димитров при жребия за Базел

47063
Никаква милост за Григор Димитров при жребия за Базел

Абсолютно никакъв късмет нямаше най-добрият български тенисист Григор Димитров при тегленето на жребия за престижния турнир от серията "500" в Базел.

Немилостивата Фортуна отреди на Григор място при фаворит номер едно за титлата в швейцарския град - тенис титана Роджър Федерер. Точно както миналата година, Григор може да играе с Федерер на четвъртфинал. Тогава това се случи, а нашето момче падна с 3:6, 6:7 (2). Преди това обаче Димитров има нелеки съперници - той започва със 17-годишния Александър Зверев, който направи впечатление с полуфинала си на турнира в Хамбург, също от категорията "500". Във втория си мач пък Димитров ще играе с някой измежду ветерана Ярко Ниеминен или Васек Поспишил.

Григор Димитров подчини Томич и гледа към титлата в Стокхолм

Първи турнир, в който първата ни ракета при мъжете Григор Димитров играе като действащ шампион и първи финал, в който ще защитава спече...

От своя страна Федерер започва с Жил Мюлер, известен като притежателя на един от най-мощните сервиси на тура, а във втори кръг би се изправил срещу друг от бомбардировачите - Йежи Янович, стига атрактивният поляк да преодолее съпротивата на Денис Истомин.

В другата част на схемата огромен късмет извади Милош Раонич, който е пряк съперник на Григор за място на Финалния Мастърс в Лондон. Преди началото на следващата седмица канадецът води на Димитров с 300 точки в годишната ранглиста Race to London, но през тази седмица той падна още в първия си мач в Санкт Петербург и българинът със сигурност ще скъси разликата. Раонич започва срещу Стийв Джонсън, втори срещу Берлок или Йънг, а евентуален четвъртфинал с един измежду Давид Гофен, Доминик Тийм, Иван Додиг или Марко Киудинели.

Рафаел Надал, който е номер две в схемата и не е ясно в какво здравословно състояние е - той страда от апандицит, тръгва с квалификант, във втоия си мач играе с Едуард Роже-Васлен или отново квалификант, а на четвъртфинал - вероятно с Ернест Гулбис.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com