Новак Джокович гледа от високо претендентите

5866
Новак Джокович гледа от високо претендентите
Снимка: Getty Images/Guliver

Ситуацията тази година в сезона на клей е променена - такова впечатление остана след турнира "Мастърс" в Монте Карло.

Трудно е да се избегне клишето „Краля на клей“, когато се споменава Рафаел Надал, така че не остава нищо друго освен да го използваме. Надал отстъпи на Джокович трона на световен номер едно - сърбинът го превзе миналата година през юни. За втори път през последните три години Джокович елиминира Надал в Монте Карло в два сета.

Най-добрите ни тенисисти запазват позициите си в ранглистите

Под номер 11 започва новата седмица първата ни ракета Григор Димитров в ранглистата на ATP. Димитров стигна до четвъртфинал на Мастърса...

Новак Джокович стана и първият тенисист  в историята, който печели първите три „Мастърс“- а за годината. Вчера в Монте Карло сърбинът постигна и 17-та си поредна победа в срещите от серията.

Заключението от постигнатото в Монако е, че Джокович изглежда готов да повтори резултатите от феноменалната 2011 година. Макар да има още много мачове до финала на "Ролан Гарос", Джокович показа игра, с каквато преди Надал печелеше финалите на клей.

„Една победа не променя това, че Надал е постигнал много повече от мен на клей и все още не мисля, че съм по-добър играч от него на тази настилка“, сподели Джокович пред американските медии.

Според американските анализатори първото значимо събитие на клей тази година в Монте Карло е оставило много повече впечатление в публиката, отколко могат да си представят Джокович И Надал. Поставеният под номер 6 в схемата Томаш Бердих загуби финала от Джокович след 2 часа и половина здрава битка. Бердих показа, че е по-спокоен и по-решителен играч тази година. В следващите месеци, според анализаторите, Бердих трябва да покаже най-уверените си и добри игри.

Джокович затвърди превъзходството си в мъжкия тенис с титла в Монте Карло

Господството на Новак Джокович в мъжкия тенис е повече от абсолютно. Сърбинът спечели трети Мастърс турнир за годината, като само негов...

Световният номер две Роджър Федерер пък отпадна още преди четвъртфиналите от Гаел Монфис. Два сета бяха необходими на французина, за да острани Федерер. Швейцарецът обяви, след мача, че най-вероятно ще пропусне турнира в Рим, който е една седмица преди "Ролан Гарос". Допълнителната седмица почивка може да увеличи шансовете на Федерер на "Ролан Гарос". Въпреки, че 33-годишният тенисист показа, че още не мисли да се отказва от световния тенис, Федерер вече се явява като тертото колело в съперничеството между Джокович и Надал.

Турнирът в Монте Карло припомни, че когато става дума за претенденти за титли това са обичайните заподозрени, изключвайки Бердих. Жо-Вилфред Цонга все още не може да постигне последователност в играта си и това му пречи да стигне възможно най-напред. Марин Чилич пък се оказа безсилен пред Джокович и загуби с 6:0, 6:3.

Свтовният номер 7 Станислас Вавринка пък отпадна в третия кръг от първата ни ракета Григор Димитров. Вавринка отпадна заслужено от българина, който на четвъртфиналите изигра един от най-слабите си мачове и загуби от Монфис в два сета.

Всички тези събития бледнеят пред продължаващата битка на върха, където Федерер и Надал се опитват да изместят Джокович от лидерската позиция. Първите шест месеци от тази година се акцентира върху съперничеството между Надал и Джокович и дали изобщо може някой да измести сърбина. В Монте Карло двамата се срещнаха за първи път тази година и Джокович не остави съмнения защо се намира на върха. 

Джокович отчая Надал, Бердих развенча Монфис

Световният номер едно Новак Джокович няма спирка през тази година, след като и Краля на клея Рафаел Надал не можа да му се опре, при то...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com