Париж: Григор ще трябва да бие Мъри и Ноле, ако иска да види Лондон

55635
Париж: Григор ще трябва да бие Мъри и Ноле, ако иска да види Лондон

Няма и няма късмет първата ни ракета при мъжете Григор Димитров, когато стане въпрос за жребий. Такова е положението и на последния турнир за сезона под егидата на ATP - Мастърса в Париж.

Димитров е поставен под номер 9 в състезанието, тъй като Рафаел Надал и Марин Чилич официално го пропускат. Това обаче не помогна особено и Григор влезе в най-горната четвъртина - там, където се оказаха световният номер едно Новак Джокович и борещия се за място на Мастърса на осемте най-добри Анди Мъри, който засега се движи на седма позиция в ранкинга за престижния турнир в Лондон.

Старият тенис лъв Федерер се оказа по-силен от нашето младо лъвче Григор

Една година без един ден по-късно – тенис легендата Роджър Федерер отново влезе в ролята на учител и изнесе урок на първата ни ра...

Още в първия си мач, който е от втори кръг, Димитров ще срещне нелек съперник - един измежду Леонардо Майер и Пабло Куевас. А в трети кръг Григор потенциално излиза срещу Анди Мъри, който обаче преди това най-вероятно ще трябва да играе с коравия Жулиен Бенето. Мъри днес има мач на полуфинална фаза на турнира от серията "500" във Валенсия - срещу друг борещ за участие в Лондон играч в лицето на Давид Ферер. Шотландецът обърна Ферер в битката за титлата във Виена предната седмица. А за капак, ако спечели срещу Мъри, на четвъртфинал Григор най-вероятно би играл с Новак Джокович.

Големият съперник на Григор за място в Лондон - Милош Раонич, отново има по-лесен жребий. Той е в четвъртината на Роджър Федерер, но преди евентуален мач с швейцареца на четвъртфинал няма потенциално друго много опасно име, с което да се сблъска. Единствената опасност е Ришар Гаске, за трети кръг.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com