Пиронкова записа тежка загуба във втори кръг в Мадрид

6366
Пиронкова записа тежка загуба във втори кръг в Мадрид
Снимка: Getty Images / Guliver

Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова записа тежка загуба в мач от втория кръг на престижния турнир в Мадрид. След като вчера, леко изненадващо, Пиронкова надделя категорично с 6:1, 6:1 над Камила Джорджи от Италия, днес вече българката отстъпи на опитната Луцие Шафаржова – 3:6, 1:6.

Мачът започна сравнително равностойно, макар че още в първия гейм Пиронкова беше подложена на натиск и от 40:15 в нейна полза, на неин сервис, Шафаржова стигна до точка за пробив, но Цвети удържа. Не такова беше положението в седмия гейм, когато чехкинята се възползва и проби, след като поведе с 15:40. Преди това, в четвъртия и шестия гейм Пиронкова не успя да пробие, след като имаше по един шанс.

Гришо се провали в Истанбул

Най-добрият български тенисист Григор Димитров шокиращо отпадна на полуфиналите в турнира от сериите "ATP 250" в Истанбул, след като п...

След пробива Шафаржова се стабилизира, а нивото на Пиронкова започна да спада. Логично чехкинята проби отново, за 6:3 и всъщност наниза осем поредни гейма, преди Цвети най-после да удържи свое подаване, като чехкинята изтърва мачбол. Шафаржова обаче бързо поправи пропуска си и затвори мача на свой сервис.

Иначе в ранглистата на WTA, преди турнира в Мадрид, Пиронкова заема 52-ро място, а Сесил Каратанчева е на прага на топ 100 – 106-то място.

 

 

Най-добрите ни тенисисти запазват позициите си в ранглистите

Под номер 11 започва новата седмица първата ни ракета Григор Димитров в ранглистата на ATP. Димитров стигна до четвъртфинал на Мастърса...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com