Поредна горчива загуба за Григор Димитров през тази година

7000
Поредна горчива загуба за Григор Димитров през тази година
Снимка: Getty Images/Guliver

Сезон 2015 се превръща в твърде горчив за първата ни ракета Григор Димитров, след като българинът отново отстъпи пред по-задно ранкиран съперник. На четвъртфиналите в Куала Лумпур Григор загуби с 4:6, 6:7 (3) от германския ветеран Бенямин Бекер. Бекер беше човекът, срещу когото легендата Андре Агаси изигра последния си мач в професионалната си кариера.

За съжаление, както и срещу Жоао Соуса, Григор поддаде първи. Той беше пробит в петия гейм, като спаси две точки за пробив след разигравания и две много технични изпълнения на мрежата, но при третия шанс Бекер натисна и Димитров не можа да направи минаващ от бекхенд по правата. Българинът можеше да направи моментално рибрейк, но сервисът на Бекер функционираше безотказно и неутрализира две изключителни изпълнения на нашето момче – елегантна къса в движение напред и подложка от бекхенд по правата по рано отскочила топка след свиреп удар на германеца. В крайна сметка до края на първия сет Григор не получи повече шансове и отстъпи с 4:6.

Григор Димитров играе днес четвъртфинал в Куала Лампур

Ракета №1 на България по тенис Григор Димитров излиза днес в двубой от четвъртфиналите на турнира в Куала Лампур. Снощи българинът сти...

Както и срещу Соуса, Григор започна да играе по-добре от втория сет. Българинът проби за 3:1 гейма, след поредно дълго разиграване, в което намери точното съотношение между агресия и търпение и преодоля противника. И когато трябваше да затвори сета, Димитров показа стара слабост – с непредизвикана грешка предаде гейма си, след като нещата минаха през два дюса.

Драмата обаче предстоеше – 5:4, сервис на Бекер и ... 15:40, два поредни сетбола. Още при първия Григор мина в атака, осигури си позиция за смач, направи го, но ... Бекер го върна. Последва бърза размяна на удари, при която германецът направи успешен лоб и българинът трябваше да играе хотдог, който не влезе. Тази точка позволи на германеца да измъкне и гейма, като Григор

Стигна се до тайбрек и първият минибрейк беше за Григор, за 2:2 точки – след невероятно техничен смач, направил завой от 90 градуса. Бекер обаче веднага го върна с невероятен лоб, а от 3:3 точки нататък всичките разигравания бяха спечелени от германеца, който се възползва от колебанията на първата ни ракета по най-добрия начин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Тенис