Пропуснат мачбол и втора загуба в три мача за Григор срещу Джак Сок

6800
Пропуснат мачбол и втора загуба в три мача за Григор срещу Джак Сок
Снимка: Getty Images/Guliver

Най-добрият български тенисист Григор Димитров не успя да стигне до мач със световния номер едно Новак Джокович на Мастърса в Монреал. Във втория кръг от надпреварата Димитров загуби срещу Джак Сок, от когото падна и в първи кръг на „Ролан Гарос”. Днес (12 август) българинът падна със 7:5, 6:7 (5), 5:7, като балансът му срещу американеца е вече 1:2.

Първият сет премина при доминация на сервиращите, като на посрещане и двамата имаха затруднения само в по един гейм – за 4:3 в полза на Григор, когато българинът трябваше да мине през дюс, но не се стигна до шанс за пробив и в следващия гейм, когато Сок направи двойна грешка за 30:30, но само толкова. И когато нещата отиваха към логичния тайбрек, Григор успя да притисне противника си, като американецът направи нова двойна грешка в решаващия момент – на сетбол, за 7:5.

Григор излиза срещу познат и опасен съперник в Монреал

Джак Сок - това е препятствието пред първата ни ракета Григор Димитров във втория му мач от Мастърса в Монреал. Димитров стигна до двуб...

Вторият сет не беше по-различен от първия – отново стабилно представяне на сервис, като все пак в два гейма на Сок Димитров стигна до дюс, но не и до шанс да пробие. Така се стигна до 5:5, когато американецът успя да извоюва първите си точки за пробив – при това три поред, 0:40! Българинът, обаче, успя да се справи и отговори с пет поредни точки в своя полза, включително ас. Той дори можеше да затвори сета и мача, но на сервис на Сок не успя да реализира мачбол и срещата влезе в тайбрек. За съжаление там Димитров не успя да се възползва от ситуацията, след като пръв направи минипробив, а за капак предаде сета на свой сервис, при 5:6, след като спаси преди това сетбол на сервис на Сок.

Третият сет започна далеч по-добре за Григор, който успя да реализира ранен пробив – на 30, още в третия гейм, който беше затвърден със сервис гейм на нула. Димитров можеше и да направи веднага втори пробив, но Сок някак удържа подаването си за 2:3, като мина през няколко дюса. Точно в този момент, след като записа три поредни сервис гейма на нула, Григор трябваше на свой ред да се спасява, като спаси цели четири точки за пробив, но на петата капитулира – 4:4 гейма. Драмата продължи да се вихри с пълна сила, като при 4:5, на свой сервис, Димитров спаси четири мачбола и успя да изравни геймовете. Видимо обаче играта на българина страдаше и вече при 6:5 в полза на Сок нашето момче не издържа, а американецът осъществи решителен пробив, реализирайки общо петия си мачбол в срещата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com