Първите големи провали на US Open - на Нишикори и Иванович

6248
Снимки: Getty Images/Guliver

Още в първите мачове на тазгодишния US Open паднаха две големи жертви - и при мъжете, и при жените.

Голямото разочарование в мъжката схема се оказа световния номер 4 и финалист в Ню Йорк от миналата година Кеи Нишикори. Японецът загуби в пет сета от французина Беноа Пер - 4:6, 6:3, 6:4, 6:7 (6), 4:6, като при това изпусна два мачбола! Нишикори показа лабилни нерви  в тайбрека на четвъртия сет, когато водеше с 6:4 точки и имаше свой сервис, но изстреля твърде прибързано форхенд по обратния диагонал в аут и така сбъдна прогнозата на Sportline.bg за провал на Самурая.

Лесен успех за Григор Димитров на старта на US Open

Най-добрият български тенисист Григор Димитров определено може да е доволен от старта си на тазгодишния US Open. Без някакви особени др...

Не толкова добре се развиха предвижданията ни при жените, след като световната номер 7 Ана Иванович напусна турнира след загуба от Доминика Цибулкова - 3:6, 6:3, 3:6. Хубавата Ана срещна твърде много трудности от сервис, което ѝ изяде главата, а словачката беше много нахъсана и не се стресна от серията от пет поредни гейма на Иванович, с която сръбкинята взе втория сет, след като Цибулкова водеше с 3:1 гейма. С успеха си Цибулкова прекъсна серия от три поредни загуби и показа, че се връща на правилния път след операцията на ахилеса, която претърпя. Това беше и трети успех на нисичката словачка срещу бившата номер едно в света Иванович в общо пет мача.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Тенис