"Ролан Гарос" - възможност за слава пред Григор Димитров

25104
"Ролан Гарос" - възможност за слава пред Григор Димитров
Снимка: Getty Images/Guliver

Поредното сказание от „Легендата за червената земя” вече трепти на устните на разказвача. Днес, 24 май, от 12:00 часа българско време, то ще почне да се лее и да чертае нови чудни краски в романите с тенис приказки. Защото – започва „Ролан Гарос”!!!

Вторият за годината турнир от Шлема ще предложи уникални емоции – особено предвид изтегления вече жребий и при мъжете, и при жените. А една от най-големите сладости на толкова големи спортни събития, особено и като участват българи, са прогнозите. Едва ли е имало човек, който да не е искал да надникне в бъдещето за нещо, което му скъпо, интересно, любопитно. Нека заедно направи този опит – с анализа нa Sportline.bg и Actualno.com на схемата при мъжете.

Ще успее ли Пиронкова да мине първи кръг на "Ролан Гарос"?

Поредното сказание от „Легендата за червената земя” вече трепти на устните на разказвача. В неделя, 24 май, от 12:00 часа ...

Българското участие


И да беше го мислила предварително, едва ли Мария Шарапова можеше да постави на по-лошо място в схемата своя любим Григор. Нашата първа ракета при мъжете е поставен под номер 10 в турнира, след вчерашното отказване на Милош Раонич, като е в горната част на схемата – точно при Новак Джокович и Рафаел Надал!

Определено дотук годината не е успешна за Григор, който претърпя няколко сериозни разочарования, макар че на клей постигна нелоши резултати – четвъртфинали в Монте Карло и Мадрид. Димитров, обаче, не успява да напипа постоянен ритъм, все още допуска резки спадове на сервис и това го разбалансира сериозно. Българинът безспорно работи и опитва, в момента е в процес на подбор на нова ракета, а само тези, които са играли на по-високо ниво, знаят колко е важно каква е ракетата и че много трудно се постига исканото – тя да е перфектното продължение на ръката.

Жребият за "Ролан Гарос" е хвърлен - вижте какво се падна на Григор и Цвети

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров изтегли много тежък жребий за тазгодишния "Ролан Гарос". Българинът, който е поставен под ...

Григор започва с американеца Джак Сок, с когото досега играха веднъж – в Стокхолм, където Гришо направи два поредни „горещи” удара – зад гърба и между краката, които и досега са на челно място в YouTube. Интересен факт е, че Сок е втори в света в класацията за най-въртелив форхенд след Рафаел Надал. Американецът взе титла на клей в Хюстън и има нелошо представяне на червено в Европа дотук, така че със сигурност ще е сериозно препятствие, макар че безспорно Григор е по-талантливия и с повече опит от двамата. Ако спечели, във втори кръг Димитров ще се изправи срещу типичен клей специалист – Пабло-Карено Буста или Виктор Естрея-Бургос. В трети кръг пък е възможен мач с Томи Робредо, а на осминафинал идва Рафаел Надал. Двамата играха на четвъртфинал в Мадрид и там Григор подходи прекалено предпазливо в ключови моменти, след като е ясно, че на клей срещу Рафа е необходимо да си ментално подготвен да бъдеш по-агресивен и да инкасираш няколко невероятни контраатаки от уж невъзможни позиции. Защото в тениса на най-високо ниво психиката, подготвеността, че трябва да се отпуснеш да твориш в най-важния момент показва кой е велик шампион! А Григор може – всеки има своите лутания, българинът просто трябва да ги преживее.

Прогноза: Осминафинал/Трети кръг

Какви са прогнозите ни за мъжката схема на "Ролан Гарос", докъде ще стигнат Джокович, Федерер, Надал, Мъри - научете в Sportline.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com