Шарапова се зарази от ранните отпадания на Григор

18283
Шарапова се зарази от ранните отпадания на Григор
Снимка: Getty Images/Guliver

Световната номер две Мария Шарапова сензационно загуби срещата си с Дария Гаврилова от втори кръг на силния турнир в Маями. Поставената под номер две в схемата рускиня бе победена от 21-годишната си сънародничка с 6:7 (4:7), 3:6.

Гаврилова тази седмица за първи път в кариерата си намери място в Топ 100 при жените (97-о място) и досега нямаше успех над тенисистка от Топ 30, пише БГНЕС. Срещу Шарапова обаче тя записа най-знаменитата си победа и изхвърли от надпреварата приятелката на Григор Димитров, който стартира утре участието си в надпреварата при мъжете, също от втори кръг. Шарапова така и не успя да влезе в мача, като венец на преставянето ѝ беше точката за 6:4 в тайбрека на първия сет. Тогава Мария си осигури позиция до самата мрежа за драйв воле и успя да го сбърка, вкарайки го в мрежата.

Междувременно стана ясно кой ще е първият противник на Григор, който играе утре вечерта. Съперник на първата ни ракета ще бъде Вашек Поспишил, който отстрани завърналия се на корта след два месеца отсъствие Хуан Мартин Дел Потро в два сета 6:4, 7:6 (7). Димитров игра с Поспишил за първи път миналата година в Базел и го победи убедително с 6:2, 6:2.

Тежък жребий стресна Григор Димитров за силния турнир в Маями

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще започне надпреварата от сериите ATP 1000 директно във втория кръг, след като е постав...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Тенис