US Open 2015: Докъде стигат силите на Пиронкова и Каратанчева?

11979
US Open 2015: Докъде стигат силите на Пиронкова и Каратанчева?

Най-големият тенис корт в света – "Артър Аш", с 23 000 седящи места, най-грандиозната реклама, най-големият шанс ураган да мине и да спре всички мачове – всичко е "най", когато става въпрос за последния за годината турнир от Големия шлем – US Open. Откритото първенство по тенис на САЩ започва на 31 август, в 18:00 часа българско време и жребият е хвърлен – време е тенисистите да подпалят корта с гръмотевичните си изпълнения. Победители и победени, фаворити и аутсайдери, приятни изненади и горчиви разочарования – нека видим какво е положението с жребия. По традиция започваме с дамите.

Българското участие

Две са представителките ни в основната схема на US Open – Цветана Пиронкова и Сесил Каратанчева.

Само един поглед върху жребия им показва ясно коя е късметлийката – Пиронкова при всички положения. Тя се изправя в първи кръг срещу коравата германка Мона Бартел. Бартел е сочена за голям талант, но така и не успява да излезе от обхвата на 35-то – 65-то място в ранглистата. Двете с Цвети имат един мач на ниво WTA – през 2013 година, в Хобарт, Бартел побеждава с 6:3, 6:3. Иначе представянето и на Пиронкова, и на Бартел в US Open Series е сходно – Пиронкова победи Луцие Храдечка в Синсинати и изигра много стабилен мач срещу Серина Уилямс. Бартел игра и в Торонто, и в Синсинати, като записа един успех в Канада – над Шахар Пеер, а в Синсинати направи три победи, след като тръгна от квалификациите, за да загуби от Слоун Стивънс. Ако Цвети победи, което си е истинско тото за предвиждане, би играла във втори кръг с Олга Говорцова или с Ирина-Камелия Бегу, а в трети най-вероятно с финалистката от „Ролан Гарос” Луцие Шафаржова.

Прогноза: Втори кръг/Трети кръг

Пиронкова се изправя срещу Бартел на старта на US Open, Сесил срещу швейцарка

Цвети Пиронкова започва US Open срещу Мона Бартел в юбилейното си десето участие. Най-доброто представяне на първата ни ракета беше пр...

За разлика от Цвети, Сесил изтегли изключително тежък противник още в първи кръг – швейцарската сензация Белинда Бенчич, номер 12 в света. Бенчич спечели титлата в Торонто тази година, като победи световните номер едно и номер две Серина Уилямс и Симона Халеп, съответно на полуфинал и финал. Този резултат показва ясно какви са предварителните очаквания от мача между Бенчич и Сесил – убедителен успех за швейцарката. Разбира се, това сваля психическия товар от плещите на Сесил, която може да играе по-освободено, но основната разлика между двете ще е представянето на начален удар – Каратанчева е твърде крехка, за да се надява на успех, ако Бенчич е физически наред. Да не забравяме, че швейцарката се оттегли от Синсинати срещу Луцие Шафаржова заради болки в китката – ако този проблем не е отстранен, шансът на Сесил е с възможно най-дълги разигравания да го провокира отново.

Прогноза: Първи кръг

Каква е голямата интрига при дамите на тазгодишния US Open - научете в Sportline.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com