Звездите говорят: Гришо трябва да владее нервите си срещу Монфис (Видео)

5653
Звездите говорят: Гришо трябва да владее нервите си срещу Монфис (Видео)

Нов ден, нов късмет - дано за първата ни ракета при мъжете Григор Димитров късметът си остане този, който е кацнал на рамото му през цялата седмица. Днес българинът излиза на четвъртфинал в Монте Карло срещу винаги непредвидимия Гаел Монфис - от 13:30 часа българско време. И след като вчера кристалната топка на Actualno.com даде малко дефект, надяваме се днес да сме на висотата на великолепния Григор и с прогнозата.

Звездите говорят

Ето го следващия съперник на Григор Димитров в Монте Карло

Българският феномен в тениса Григор Димитров разбра следващия си съперник в Монте Карло и, за съжаление на тенис феновете, това не е Ро...

Вчера Монфис имаше късметлийски ден, който му помогна в битката срещу Федерер. Днес обаче звездите няма да са толкова благосклонни към него, освен ако не мобилизира волята си по един нечовешки начин, което умеят много малко хора и тези, с много опит. А французинът далеч не е известен като най-педантичният тенисист - не е дори близо до такова определение.

При Григор вече започва да се натрупва умора, която го прави по-нервен. От астрологична гледна точка той има своите предимства, но и някои "спъващи" аспекти.

Мачът безспорно ще е интересен и ще победи по-силният психически.

Спортната гледна точка

Точно както преди мача с Вавринка, Григор изостава в преките двубои срещу сегашния си съперник - 1:2 победи. Всъщност единственият успех на Димитров дойде след като Монфис се отказа при 1:5 в първия сет от полуфиналния мач между двамата през миналата година в Букурещ. Там Григор спечели титлата. В другите две срещи между двамата Монфис печели с по 3:0 сета - и двата пъти на US Open, последният от които на осминафинал миналата година. Тогава французинът показа повече търпение точно в ключовите моменти.

ВИДЕО: Извънземно отиграване на Григор взриви мрежата

Пореден ден на тенис в Монте Карло - поредно извънземно отиграване на Григор Димитров. Освен че българинът се поздрави с великолепна по...

Монфис е един от най-атрактивните като стил на игра тенисисти в момента. Той е способен да направи изключителни удари от невъзможни позиции, но като цяло, при все всичките му физически дадености, често избира доста защитната тактика, особено на клей. А именно заради възможностите му това обикновено се оказва грешен избор - дано французинът го направи и срещу нашето момче.

Същевременно Григор върви явно по възходяща линия, а сега, след отпадането на Федерер и Вавринка, долната половина на схемата се отваря и всеки от останалите играчи може да е на финал. Определено Димитров няма от какво да се плаши срещу Монфис, като трябва да внимава най-вече за едно - да не го "наелектризира". Предвид и фактора публика, за Григор най-опасно би било Монфис да направи някой труден удар в решителен момент на мача, защото след това като нищо може да премине на "турбо ниво" и да няма спирка. Търпението безспорно е ключово - с малко повече забавяния, с внимателно отиграване на ключовите точки, особено на свой сервис - задължително с ясна идея как иска да се развие точката, Григор ще се поздрави с успеха.

Прогноза: Победа в два сета за Димитров

За финал и за надъхване - ето и кратък репортаж от рецитала на Григор срещу Стан Вавринка. Успех, Григоре!

Фантастичен Григор Димитров размаза шампиона в Монте Карло

Тенисист №1 на България Григор Димитров изигра безспорно най-добрия си двубой за 2015 година, след като стигна до изключителното 6:1, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com