Анди Мъри изгърмя ефектно в Куинс

15303
Снимки: Getty Images/Guliver

Големият фаворит за титлата, трикратен победител и действащ шампион в Куинс Анди Мъри отпадна още на осминафинал на състезанието, след като загуби в два крайно интересни сета срещу чешкия ветеран Радек Щепанек – 6:7 (10), 2:6. За Щепанек това беше първа победа срещу тенисист от топ 10 от 2012 година, когато в Канада спечели срещу Хуан-Мартин Дел Потро.

Първият сет се превърна в драма, достойна за Хичкок. Мъри проби още на старта, но Щепанек веднага му върна пробива и до края на частта нов пробив нямаше. Учудващо обаче в сервис геймовете на Мъри се появяваха повече проблеми – той редовно започваше с 0:30 на свое подаване, а Щепанек имаше сетбол при 6:5 гейма в своя полза, но Мъри се справи.

Амели Моресмо е новият треньор на Анди Мъри

Бившата номер 1 в света при жените Амели Моресмо е новата треньорка на олимпийския шампион Анди Мъри, потвърдиха официално от лагера на...

В последвалия тайбрек чехът стори чудото – той губеше с 2:6 точки, но успя да изравни след като Мъри на два пъти на собствен сервис не можа да вземе сета, правейки и двойна грешка в единия случай. Нещо повече – Мъри стигна до още четири сетбола, включително още един на свой сервис след отличен минаващ от бекхенд диагонал, но коварният и упорит чех не се предаде и успя да обърне нещата до 12:10 в своя полза.

В началото на втората част Щепанек нанесе сериозен удар – той проби още в първия гейм, след като си извоюва 0:40 с чудовищен бекхенд по правата и успя да вземе своето чак в последния, трети опит, след като в дълго разиграване Мъри прояви нетърпение и прати форхенда в аут по правата.

Нещата станаха необратими в седмия гейм на сета, когато Щепанек някак се задържа в гейма, стигна до точка за пробив и я реализира след ретур, който закачи върха на мрежата и се скъси неспасяемо. Последва и класически сервис гейм за Щепанек, който го спечели на 15, като в първите две точки се подигра на Мъри с ефектно скъсено воле и красива къса топка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com