Анди Мъри оглозга Рафаел Надал и взе Мастърса в Мадрид

16877
Анди Мъри оглозга Рафаел Надал и взе Мастърса в Мадрид
Снимка: Getty Images/Guliver

Истински шок преживя цяла Испания, след като тенис любимецът ѝ Рафаел Надал беше буквално разпилян от шотландеца Анди Мъри – 3:6, 2:6. Така шотландецът завоюва титлата от четвъртия за годината Мастърс и втория на клей за сезона – този в Мадрид и остава без загуба на клей този сезон.

До този момент в кариерата си Мъри имаше само една титла на клей – взета през миналата седмица в Мюнхен след епичен трисетов мач с Филип Колшрайбер. Но днес Анди не остави никакъв шанс на безспорно най-добрия на клей в историята тенисист – Рафа Надал, който обаче е далеч от най-добрите си дни и вече отстъпва и последната си крепост – землената настилка.

Надал срещу Мъри на финала на Мастърса в Мадрид

Рафаел Надал срещу Анди Мъри - това е финалът на втория за сезона Мастърс турнир на клей, този в испанската столица Мадрид. Надал стиг...

Мъри премина през първия сет благодарение на ранен пробив, който защити успешно, спасявайки точки за връщането му в два поредни гейма – първо две поредни, после само една, за да затвори сета с 6:3. Още по-впечатляващо се представи шотландецът във втората част – с два поредни пробива той поведе с 4:0 и без проблем затвори мача с 6:2, потопявайки в скръб изумената публика в „Каха Махика”.

Вижте пълна картина в Sportline.bg как Мъри унищожи Надал и разклати сериозно всякаква увереност, че Рафа ще защити трофея си на "Ролан Гарос".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com