Български лекар: Абсурдно е Шарапова да не е знаела какво прави

5608
Български лекар: Абсурдно е Шарапова да не е знаела какво прави
Снимка: Getty Images/Guliver

Нямам представа каква е анамнезата на Мария Шарапова за риска от това да се разболее от диабет заради семейна обремененост. Това каза д-р Мартин Иванов по отношение на допинг скандала с Шарапова.

Д-р Иванов коментира темата с лекарството „Мелдониум”, което тенисистката е вземала. Не е възможно тя да го е вземала 10 години поред, каза лекарят. Той напомни и, че забранителният списък с лекарства на WADA се публикува обикновено на 1 октомври предходната година. Освен това на всеки 24 часа тенисистите трябва да обявяват пред антидопинговите инспектори къде се намират, за да им се прави внезапна проверка. Не мога да допусна, че някой ще пропусне такова нещо, категоричен беше д-р Иванов.

Nike моментално спря сътрудничеството си с Шарапова

Световноизвестната американска компания-производител на спортни стоки Nike спира сътрудничеството си с руската тенисистка Мария Шарапов...

На конкретен въпрос възможно ли е следи от лекарството да останат в организма много дълго време, д-р Иванов коментира, че Шарапова сама си е признала, че е вземала, така че изглежда това не е случаят. Когато си болен и имаш нужда от лекарство, в което има забранена от WADA субстанция, тогава се подписва специален формуляр за лечение, за да може да се използва забранено лекарство.

Същевременно Асен Григоров подчерта, че с това лекарство се преодоляват последствията, които умората нанася при дълги мачове. Препаратът е разработен в Латвия, а не от голяма фармацевтична компания, наблегнаха и Григоров, и Иванов пред Нова телевизия.

Григоров е категоричен, че публично известното за допинг скандала не е всичко. Очевидно е, че има нещо повече и се цели Шарапова да запази някакъв имидж. Тя е уведомена на 2 март, а чак на 7 март излиза на официална пресконференция, посочи журналистът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Тенис