Дел Потро обърна Григор Димитров, с което сложи край на сезона му

42847
Дел Потро обърна Григор Димитров, с което сложи край на сезона му
Снимка: Getty Images/Guliver

6:3, 3:6, 4:6 – този път Григор  Димитров не успя да спечели третия си пореден трисетов мач и загуби срещу аржентинския гигант Хуан-Мартин Дел Потро. Загубата означава край на сезона за Григор, тъй като Мастърсът в Париж е последния турнир за всички тенисисти, с изключение на осемте най-добри, които следващата седмица си дават среща в Лондон.

Първият сет започна неочаквано добре за Григор предвид доста колебливото му представяне вчера – пробив в негова полза още в четвъртия гейм, с който поведе с 3:1. В този гейм Григор взе превес след страхотен минаващ удар, а Дел Потро също помогна с две непредизвикани грешки и нещата тръгнаха в полза на нашето момче. Пробивът се оказа напълно достатъчен за Григор, който успя да удържи аванса си и да затвори сета с 6:3 гейма. Впечатляващото беше, че Димитров дори не даде на Дел Потро шанс да върне пробива, а в средата на сета аржентинецът поиска и медицинска помощ.

Хуан-Мартин Дел Потро отново подчини Базел и Федерер

7:6 (3), 2:6, 6:4 – за втора поредна година Хуан-Мартин Дел Потро успя да спечели титлата в Базел, при това за втора поредна годи...

Вторият сет започна с доста голям натиск на Дел Потро – в три поредни сервис гейма аржентинецът стигна до 15:40. Българинът се спаси с мощни сервиси и хладнокръвна игра в първите два случая, но при третия Дел Потро най-после успя да влезе в разиграването от по-агресивна позиция и да накара Григор да направи грешка.

Пробивът окрили Дел Потро, който вдигаше непрекъснато нивото си на игра и в осмия гейм след прекрасен минаващ удар си осигури шанс за пробив. Григор го спаси след извънземно деми воле, което „залепи” топката за корта, а това отиграване го вдъхнови да задържи подаването си и да намали до 3:5. Това обаче не се оказа достатъчно срещу сервиращия много силно в този момент аржентинец, който затвори сета. Показателно е, че през първия сет Дел Потро имаше малко над 50% вкаран първи сервис, а във втория – над 80%.

В началото на третия сет Григор успя да докара нещата до дюс в сервиса на Дел Потро, но само толкова. След това обаче и двамата „затегнаха” сервиса си, но до 4:4 гейма. Тогава Григор направи две непредизвикани грешки и се пречупи, давайки шанс на аржентинеца да сервира за мача. Аржентинецът веднага се възползва и затвори срещата още на първия мачбол след дълго разиграване, завършено от топовен форхенд по къс диагонал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com