Джокович не позволи на Мъри да си помечтае за титла в Мелбърн

9319
Джокович не позволи на Мъри да си помечтае за титла в Мелбърн
Снимка: Getty Images/Guliver

Ако някой си е въобразявал, че на тазгодишния Australian Open е възможно Новак Джокович да не вземе шеста титла в Мелбърн от шест играни финала, то той просто трябваше да погледа два часа и да е наясно – няма начин. Сръбският тенис доминатор победи за четвърти път на финала в Австралия Анди Мъри – 6:1, 7:5, 7:6 (3) и освен че постави рекорд по трофеи на Australian Open, докара нещата и до антирекорд за шотландеца – първият в Оупън ерата, играл пет финала на един и същ турнир от Шлема, без да спечели нито един!

Първият сет мина на един дъх – както и срещу Федерер на полуфинала, Джокович просто прегази противника, отпускайки му само един гейм. Във втората част вече Мъри оказа повече съпротива, но нямаше как да преодолее основната разлика между двамата – шотландецът не можеше да спечели достатъчно лесни точки на свой сервис, за разлика от Джокович. В крайна сметка сърбинът пречупи опонента си с решителен пробив при 5:5 гейма и то когато Мъри водеше с 40:0!

Германски студен душ обля Серина Уилямс на финала на Australian Open

Невероятно, но факт – за втори път след US Open през миналата година доминаторът в женския тенис Серина Уилямс не можа да изравни...

Предвид развоя на мача трябва да се отдаде и нужното уважение на Мъри, който в третия сет успя да се върне от пробив пасив и докара нещата до тайбрек. Там обаче той рухна, правейки две двойни грешки и максимално улесни Джокович по пътя му към шестата купа от Australian Open.

Пълен репортаж от мъжкия финал на Australian Open вижте в Sportlive.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Тенис