Джокович обърна Федерер и взе титлата в Индиън Уелс

14141
Джокович обърна Федерер и взе титлата в Индиън Уелс
Снимка: Getty Images/Guliver

3:6, 6:3, 7:6 (3) – световният номер две Новак Джокович взе сладък реванш от Роджър Федерер и го победи на финала на Мастърса в Индиън Уелс, след като преди това загуби титлата в Дубай от швейцареца. По този начин Джокович взе първа титла за сезона, а Федерер се завърна в топ 5 на света след чудесната за него седмица в Калифорния.

Първият сет се реши от ранен пробив – още във втория гейм. Тогава Джокович направи две двойни грешки и след като имаше шанс на няколко пъти да си вземе своето, накрая Федерер стигна до шанс за пробив и го реализира след неконтролиран бекхенд от страна на затруднения сърбин. Оттук насетне швейцарецът поддържаше високо ниво на сервис, с премерени излизания на мрежата и успя да затвори частта комфортно, като  направи един-два страхотни удара в свой стил – например форхенд по диагонала след много тежък удар по правата от бекхенд на Джокович.

Джокович изстрада класирането си на финал в Индиън Уелс

7:5, 6:7(2), 6:1 – световният номер две Новак Джокович премина през тежък сблъсък с американеца Джон Иснър в Индиън Уелс, но за р...

Световният номер две имаше възможност да притесни Федерер в началото на втория сет, когато швейцарецът наниза три непредизвикани грешки от форхенд, но Ноле изкара коронния си бекхенд по правата при дюс и така и не стигна до шанс за пробив. Сърбинът обаче определено започваше да повишава нивото си, докато Федерер правеше повечко грешки и неизбежното се случи – при 4:3 Джокович проби от втори опит след страхотна защита, а този момент се оказа ключов за Ноле и той взе сета.

В третия сет световният номер две продължи да вдига нивото си на игра и отново проби, повеждайки с 3:1. Нещата изглеждаха отчайващи за Федерер, но той се върна в последния момент, след като ретурът заработи – 5:5 гейма и логично се стигна до тайбрек. Там обаче превъзходството на сърбина беше твърде голямо, макар и леко нелогично след като Федерер се върна в срещата в последния момент и имаше инициативата – бърз аванс от 5:1 точки и след това Джокович затвори нещата за 7:3, след като Федерер направи грешка от бекхенд.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com