Джокович победи за трети път Федерер на финал от Шлема

7304
Джокович победи за трети път Федерер на финал от Шлема
Снимка: Getty Images/Guliver

И отново, и отново – в 3 от 5 сета Новак Джокович е твърде силен за Рожър Федерер. На финала на US Open, в 42-рата среща между двамата Джокович спечели 21-вата си победа, с 3:1 сета – 6:4, 5:7, 6:4, 6:4 и завоюва втората си титла в Ню Йорк.

Това беше и 10-та титла от Големия шлем за Ноле, който е безспорният доминант в мъжкия тенис и взе три от четирите титли в турнирите от Шлема през тази година. За Федерер остава удовлетворението, че и на 34 години успява да остане в голямата битка. Той е печелил веднъж на финал срещу Джокович в Ню Йорк, но преди вече осем години и явно дори гений като него не може да се съпротивлява на възрастта.

Флавия Пенета е новият шампион при жените на US Open

В крайно неочаквания, изцяло италиански финал на тазгодишния US Open, по-опитната и по-високо класираната в ранглистата Флавия Пенета г...

Мачът беше отложен с три часа заради дъжд, а по-влажните условия и по-тежките топки се оказаха в голям ущърб за Федерер. В първия сет пробивите бяха 2:1 в полза на Джокович, чието основно оръжие си беше невероятната защита.

Загубеният първи сет предопредели нещата за Федерер, който все пак даде всичко от себе си и взе втората част след безмилостна битка, но беше факт - Роджър пропускаше твърде много шансове за пробив и завърши със само четири пробива в целия мач при 23 шанса! В третия сет Джокович дръпна пак рано с пробив, Федерер го върна в края на сета, само за да загуби отново подаването си на практика решителното предимство отново да е на страната на сърбина. Той обаче за малко да изпусне контрола на срещата, след като в четвъртата част допусна да бъде застигнат от 5:2 и два шанса да сервира за победата, но удържа финалният шурм на Федерер.

Пълни подробности за победата на световния номер едно научете в Sportline.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com