Джокович завърши сезон 2015 с поредна голяма титла

10117
Джокович завърши сезон 2015 с поредна голяма титла
Снимка: Getty Images/Guliver

Поредна знаменита страница в своята кариера записа световният номер едно и безспорен доминатор в момента в тениса – Новак Джокович. В чакания с огромен интерес финален двубой на Мастърса на осемте най-добри в Лондон, Ноле надделя сравнително лесно с 6:3, 6:4 над Роджър Федерер. Така Джокович завоюва пета титла от този турнир и е на само една от рекорда от шест на Федерер, а на всичкото отгоре изравни преките двубои както с великия швейцарец (22:22), така и с другия си голям съперник – Рафаел Надал (23:23).

Джокович влезе като фаворит в мача, въпреки че загуби от Федерер в груповата фаза. Днес обаче Роджър просто не можа да достигне нивото на първи сервис, което постигна тогава. Началният удар на швейцареца се движеше около и под 60%, а на всичкото отгоре на ретур Федерер беше трагичен – Джокович спечели над 80% от точките на свой втори сервис! Първият сет се реши от два пробива в полза на сърбина, след като Федерер изтърва също два шанса в два различни гейма да пробие. Втората част беше истински рецитал на сърбина от начален удар, като световният номер едно притисна противника си в края на сета. При 4:3 Ноле не можа да капитализира 0:40 след страхотно представяне на Федерер на сервис, но при 5:4 швейцарецът се пропука непоправимо – с двойна грешка той поднесе титлата на тепсия на Ноле.

Новият треньор на Гришо е Франко Давин

Франко Давин официално е новият треньор на Григор Димитров от 18 ноември, обяви мениджърът на най-добрият ни тенисист Гeорги Стоименов,...

Всички подробности от големия финал научете в Sportlive.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Тенис