Федерер и Джокович са на полуфинал в шоуто на осемте най-добри в Лондон

9872
Федерер и Джокович са на полуфинал в шоуто на осемте най-добри в Лондон
Снимка: Getty Images/Guliver

Роджър Федерер и Новак Джокович – това са първите двама официални полуфиналисти на Финалния Мастърс в Лондон. Те заеха съответно първо и второ място в своята група и продължават напред в елиминационната фаза на турнира.

В първия мач за деня опитът в лицето на шесткратния победител в турнира Роджър Федерер надделя над младоста, преставена от Кеи Нишикори. Двубоят се получи доста зрелищен, а швейцарецът в крайна сметка се потруди здраво за победата – 7:5, 4:6, 6:4. Федерер можеше да грабне успеха далеч по-лесно, след като в първата част направи обрат от пробив пасив, а в тази част пробивите бяха 3:2 в негова полза. Във втория сет швейцарецът поведе с 4:1 гейма, но недопустимо се отпусна и позволи обрат. В третата част Федерер се спаси от 0:40 при 1:1 гейма, а след това пак пропиля пробив аванс – от 3:1 стана 3:4, но повече изненади нямаше и Маестрото взе в крайна сметка победата. Така Федерер оглави групата с три победи в три мача, сетова разлика 6:1 и геймово съотношение 42:28. Нишикори пък остана трети, след победа и две загуби, сетова разлика 3:5 и геймово съотношение 33:43. Повече подробности от мача научете в Sportlive.bg.

Надал с лекота мина през апатичния Мъри

Крайно разочароващо тенис надеждата на Великобритания за големи успехи в играта Анди Мъри загуби с 4:6, 1:6 във втория си мач от група ...

В късния мач световният номер едно Новак Джокович трябваше да вземе един сет и със сигурност продължаваше напред. Той стори го стори напълно очаквано и записа победа в два сета над Бердих. Направи обаче впечатление, че сърбинът беше доста колеблив на сервис – той допусна два пробива от само два шанса за противника, като в хода на мача имаше няколко доста трудни гейма. В крайна сметка световният номер едно отиде на полуфинал и там най-вероятно ще играе с лидера в другата група Рафаел Надал. Това би бил мач номер 46 в съперничеството между двамата – най-продължителното в историята на професионалния тенис, като Рафа води с 23:22 победи. Подробности от мача между Ноле и Бердих научете в Sportlive.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com