Флавия Пенета е новият шампион при жените на US Open

9049
Флавия Пенета е новият шампион при жените на US Open
Снимка: Getty Images/Guliver

В крайно неочаквания, изцяло италиански финал на тазгодишния US Open, по-опитната и по-високо класираната в ранглистата Флавия Пенета грабна първата си титла от турнир на Големия шлем, побеждавайки сънародничката си Роберта Винчи с 2:0 сета – 7:6 (4), 6:2. Преди турнира залозите Пенета да спечели титлата бяха 150:1, а тези на Винчи - 300:1.

Първият сет на практика предопредели победителя, като в него зрителите видяха доста красиви изпълнения и тактическо надиграване – сечен срещу лифтиран бекхенд. Пенета първа взе аванс с пробив в петия гейм след маратонски гейм, в който спечели чак седмата точка за пробив, но Винчи се върна за 4:4 гейма. Стигна се до тайбрек и вече там Пенета показа малко по-голяма устойчивост, за да спечели.

И на US Open финалът е Джокович - Федерер

Абсолютна доминация и никаква изненада – това предложиха тазгодишните полуфинали на мъжкия US Open. За разлика от жените, при кои...

Във втората част Пенета набързо натрупа аванс от 4:0 гейма, а Винчи опита последен щурм, върна единия пробив, но при 2:5, сервирайки за оставане в мача, Роберта се пречупи, а Пенета направи пробив на нула, реализирайки голямата мечта на всеки тенисист - титла от Големия шлем. Веднага след това, при награждаването, Пенета обяви, че се оттегля от професионалния тенис, като в интервю пред "Евроспорт" уточни, ще е след края на сезона. Отказ от тениса обяви и Марион Бартоли през 2013-та година, когато спечели първата си и единствена титла от турнир от Големия шлем - на "Уимбълдън".

Пълни подробности от женския финал на US Open научете в Sportline.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com