Германски студен душ обля Серина Уилямс на финала на Australian Open

12232
Германски студен душ обля Серина Уилямс на финала на Australian Open
Снимка: Getty Images/Guliver

Невероятно, но факт – за втори път след US Open през миналата година доминаторът в женския тенис Серина Уилямс не можа да изравни рекорда на голямата Щефи Граф от титли от турнирите на Големия шлем. Уилямс има 21 трофея, в Ню Йорк миналата година загуби в три сета след пълен обрат от италианката Роберта Винчи на полуфинал, пропускайки да направи календарен Голям шлем, а сега, на финал в Мелбърн, Уилямс пак падна в опита си да изравни рекорда на Граф – в три сета от симпатичната германка Анжелик Кербер, с 4:6, 6:3, 4:6.

За мнозина доста неочаквано мачът се превърна в голяма битка, а дебютантката на финала – Кербер, влезе под кожата на Уилямс. С много тичане и с някои страхотни изпълнения на контраатака германката взе първата част, правейки два пробива срещу един на Уилямс. Контраатакуващият стил на Кербер допринесе и за куп непредизвикани грешки от страна на Серина – само в първата част те бяха 9 пъти повече, отколкото тези на противничката ѝ.

Джокович е на финал, Федерер успя да запази честта си

Сигурно само най-запалените фенове на тениса си спомнят какво направи тенис легендата Роджър Федерер на полуфинала на Australian Open п...

Все пак логично американката, която е пълен доминатор в женския тенис, успя да се върне в мача, печелейки втория сет – с един реализиран пробив. Той дойде в гейм, в който Кербер направи две двойни грешки и вкара само един първи сервис.

В истински трилър обаче се превърна решителния трети сет. Той започна с размяна на пробиви – първо Кербер проби за 2:0 гейма, веднага Уилямс върна пробива, за да дойде маратонският шести гейм на сета, който продължи 12 минути и в който Кербер проби за втори път в тази част Уилямс, като това стана при петата възможност в гейма за германката. Така Кербер имаше шанс да грабне победата на свой сервис, при 5:3, но доста типично за женски мач и конкретно за мачовете на Серина Уилямс, американката не се предаде и върна пробива в последния възможен момент, притискайки максимално Кербер – 4:5. Типично за женски мач обаче дойде новият обрат – нов пробив за гермаката, която обърна гейма на Уилямс от 40:30 и победи напълно заслужено!

Пълен репортаж от мача вижте в Sportlive.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Тенис