Григор Димитров изстрада първия си успех в Куала Лумпур

8373
Григор Димитров изстрада първия си успех в Куала Лумпур
Снимка: Getty Images/Guliver

Най-добрият български тенисист Григор Димитров преживя лека криза след почти пълен месец без мачове на състезателно ниво, но все пак преодоля финалиста от турнира в Санкт Петербург Жоао Соуса в първия си мач в Куала Лумпур – 2:6, 6:3, 6:4. В следващия кръг, на четвъртфинал, Григор ще срещне германския ветеран Бенямин Бекер.

Първият сет беше катастрофален за Димитров. До 2:2 гейма нещата изглеждаха с предимство за българина, който пропусна шанс за пробив още в първия гейм на Соуса, но след това португалецът проби на два пъти сервиса на Григор, като и в двата случая това стана след грешки на българина – на мрежата и от форхенд.

Серина Уилямс няма да се състезава повече през тази година

Световната номер 1 в женския тенис Серина Уилямс обяви, че няма да играе повече до края на годината, за да се възстанови напълно за нач...

Втората част беше далеч по-успешна за нашето момче. Първо той спаси по отличен начин точка за пробив при 1:1 геййма, след хубав бекхенд и завършващ удар на мрежата, а трудно спечелият гейм му даде увереност да пробие за 4:2, при това след като Соуса водеше с 40:15 на свой сервис. Последва минидрама на сервис на Григор, който трябваше да спасява две точки за пробив, след като водеше с 40:15, но в крайна сметка българинът удържа и успя да изравни сетовете впоследствие.

Решителният трети сет тръгна с два поредни шанса за Димитров да пробие, но Григор не се възползва и не можа да вземе инициативата. Нещо повече – при 2:3, Димитров направо се самоуби с две поредни двойни грешки от 15:30 и подари пробив на Соуса. За огромно щастие на всички български фенове, първата ни ракета моментално върна пробива, след като Соуса сбърка форхенд по обратния диагонал, а преди това Димитров направи страхотна точка, с изящен бекхенд къс диагонал и елегантно воле. Проблемите на Григор на сервис обаче продължиха, като той пак трябваше да се изправи срещу 15:40 при 3:4, но тогава Димитров заби два поредни първи сервиса, измъкна се от ситуацията, спаси и още една точка за пробив с атака на мрежата, за да изравни за 4:4 гейма.

Григор нанесе решителен удар моментално след канските мъки в осмия гейм – той заигра малко повече в защита, с множество сечени бекхенди предизвика Соуса да сбърка два пъти и при 15:40 проби след клиничен печеливш форхенд по правата – 5:4 и сервис за мача. На свой начален удар Димитров пак опъна нервите на всички свои фенове, след като отново трябваше да спасява две точки за пробив, но и в двата случая благодарение на мощен форхенд и завършващо воле се спаси, за да вземе и победата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com